ROŠTILJAJMO ODGOVORNO – ZAJEDNIČKI PROJEKT HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE I KONZUMA

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/13179014_1051183771594722_3081767730785940730_n.jpg

Hrvatska vatrogasna zajednica je u suradnji s Konzumom pokrenula inicijativu kojom se građani pozivaju na odgovorno roštiljanje u prirodi i oprez pri paljenju vatre na otvorenim prostorima. Osim toga, Konzum će u ovome projektu izdvojiti dio prihoda od prodaje proizvoda iz Grill chef asortimana i na taj način pomoći hrvatskim vatrogascima.

Čak 80 posto požara nastaje djelovanjem čovjeka, uslijed nepažnje, namjernog paljenja i nestručnog održavanja i rukovanja strojevima i alatima. U 2015. godini zabilježeno je ukupno 29.674 svih vrsta vatrogasnih intervencija. Sudjelovalo je 118.867 vatrogasaca s 37.637 vozila. Najviše je požara bilo u priobalju, čak 3378 na kojima je izgorjelo 23 928 ha raslinja.

„Većina takvih događaja može se spriječiti povećanjem pozornosti i provođenjem određenih preventivnih mjera, kojima možemo spriječiti nesreće, zaštititi imovinu i spasiti ljudske živote. Svakako je nužno pozivati na odgovorno ponašanje i oprez pri paljenju vatre na otvorenom prostoru, posebno u sezoni roštilja. Zahvaljujemo Konzumu što je pokrenuo hvalevrijednu društveno odgovornu inicijativu kojom će financijski poduprijeti naš rad, ali i upoznati javnost s uzorcima požara i načinima kako ih možemo prevenirati.“ - istaknuo je Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice.

Konzum u okviru svog društveno odgovornog poslovanja podržava brojne projekte i pokreće inicijative s ciljem pomoći raznim udrugama, organizacijama i pojedincima.
„Naši vatrogasci rade težak i odgovoran posao, posebno u toplim mjesecima kada je najviše požara na otvorenim površinama. Veseli nas da zajedno sa svojim kupcima u Konzum prodavaonicama možemo doprinijeti još boljem radu naših vatrogasaca. Konzumova kampanja „Vrijeme je za roštilj“ dobila je tako i društveno odgovorni karakter, ne samo u smislu financijske potpore vatrogasnim društvima, nego i s ciljem poticanja na odgovorno i oprezno roštiljanje u prirodi“ – izjavio je Danijel Dugić, direktor marketinga Konzuma.


Kupci u Konzum prodavaonicama mogu se uključiti u ovu vrijednu društveno odgovornu akciju kupnjom proizvoda za roštilj iz asortimana Grill Chef. Podršku društveno odgovornoj akciji Konzuma dao je i popularni Ante Cash, glavni protagonist Konzumove kampanje „Vrijeme je za roštilj“ te također naglasio kako opreza nikada nije dovoljno kada se radi o roštiljanju u prirodi.

Spot HVZ-a kojim se upozorava na opasnost od nastanka požara kod korištenja roštilja: https://www.youtube.com/watch?v=yY3zYYfY78A



Hrvatska Vatrogasna Zajednica