Sporazum o suradnji

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/CAM01114.jpg

Potpisan je sporazum o suradnji između Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Mađarske

Dana 10. prosinca 2016. godine na inicijativu Mađarske vatrogasne zajednice u Balatonföldváru (Mađarska) potpisan je sporazum o suradnji između Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Mađarske. Sporazum su potpisali predsjednik HVZ Ante Sanader i predsjednik VZM Tibor Dobson, a potpisivanju su bili nazočni Željko Popović, načelnik HVZ, i Mario Starčević, tajnik OTS-a HVZ, te Hegymegi Ildikó, voditeljica Ureda VZ Mađarske, Heizler György, predsjednik VZŽ Somogy, Bodor Csaba, predsjednik VZŽ Baranya, Pimper László, voditelj međunarodnih poslova VZ Mađarske i Békés János, bivši tajnik VZ Mađarske.
Ovaj sporazum ima za cilj poboljšanje suradnje, ali prvenstveno olakšanje prekogranične suradnju hrvatskih i mađarskih županija uzduž zajedničke granice, u cilju učinkovite i ekonomične provedbe vatrogasne djelatnosti, kroz zajedničku organizaciju i međusobno pozivanje na vatrogasne vježbe, natjecanja i slično, ali i njegovanje dobrosusjedskih i prijateljskih odnosa, kroz zajedničku organizaciju i pozivanje na skupštine, obljetnice i slična događanja.
Na sljedećem sastanku, koji će se u ljeto 2017. godine održati u Hrvatskoj, uskladit će se i međusobni stavovi i inicijative u okviru Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF), i ako za to postoji mogućnost, nastojat će se zauzet jedinstven, zajednički stav.

Mario Starčević



Hrvatska Vatrogasna Zajednica