Kampanja "Spriječimo požare na otvorenom prostoru"

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/plakat_za_web.jpg

Tijekom ožujka i travnja provodi se medijska kampanja s ciljem smanjenja požara otvorenog prostora uzrokovanih spaljivanjem biljnog korova.

Naime, svake je godine početkom proljetnog perioda primjetno povećanje broja požara na kontinentu i priobalju koje uzrokuju nemarni poljoprivrednici.

Televizijski spot koji je snimila Hrvatska vatrogasna zajednica, a koji prikazuje posljedice nepažnje prilikom spaljivanja biljnog otpada, emitira se unutar sheme Hrvatske radio televizije.
S istom tematikom snimljen je i radijski spot koji se emitira unutar HR mreže (Prvi i Drugi program te osam regionalnih programa: Radio Sljeme, Pula, Rijeka, Zadar, Split, Knin, Dubrovnik, Osijek).

Važnost ove kampanje prepoznale su i brojne lokalne radijske postaje koje besplatno emitiraju spot sa ciljem osvještavanja pučanstva.

Ovom medijskom kampanjom se još jednom skreće pozornost na savjete vatrogasaca da se biljni otpad kompostira čime se ne nanosi šteta okolišu i tlu te se izbjegavaju nepotrebni troškovi gašenja.

Kampanju prate i jumbo plakati koji će biti postavljeni na 30 lokacija od 13. do 26. travnja na gradskim i prigradskim prometnicama. Autor fotografije korištene u kampanji je Vedran Božičević, fotograf i dobrovoljni vatrogasac koji je snimio gašenje požara u okolici Slunja.

Medijski partneri:

HRT
Krugoval 93
Županijska radio postaja Virovitica
Hrvatski radio Vukovar
Radio Vrbovec
Otok Krk
Radio Ploče
Obiteljski radio Ivanić
Nautik Radio Kaštela
Radio Istra
Gradski radio Trogir
Novi radio Zadar
Radio Makarska Rivijera
Totalni FM Rijeka
Z FM
HR MREŽA
Radio 105
Radio Dalmacija
Radio Banovina
Jadranski radio
Hrvatski katolički radio
Radio Gospić
Radio Senj
Radio Otočac
Radio Megaton
Radio Đakovo
Radio Max
Radio Sjeverozapad



Hrvatska Vatrogasna Zajednica