Otvoren sajam Interprotex

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_6515.JPG

Na Zagrebačkom Velesajmu počeo je 12. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine - Interprotex.

Svečanom otvaranju su nazočili ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te predstavnici partnera sajma i izlagača. Voditeljica Zagrebačkog Velesajma Dina Tomšić je istaknula značaj zaštite i sigurnosti za cjelokupno gospodarstvo te pohvalila izlagače iz 20 zemalja koji predstavljaju svoju robu i usluge. Nakon otvaranja sajma, uzvanici su obišli izložbene štandove.

U sklopu otvaranja sajma, Hrvatska vatrogasna zajednica je organizirala vježbe. Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba su zainteresiranim posjetiteljima prikazali način interveniranja kod nesreće s opasnim tvarima koji uključuje osigurannje mjesta nesreće, prepumpavanje opasnog sadržaja iz spremnika te dekontaminaciju vatrogasnog tima.

Rad tima s vatrogasnim potražnim psom, prebacivanje tima preko prepreke uz pomoć zglobne platforme te spašavanje unesrećenog iz ruševina prikazali su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Opatija. Predstavljeni su timovi s potražnim psima iz JVP Čakovec, DVD Kras Šapjane i Lipovljani.

Vatrogasnim vježbama je nazočio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, vatrogasci iz VZG Zagreba, VZŽ Vukovarsko-srijemske, Međimurske i Varaždinske te brojni građani.

Na štandu Hrvatske vatrogasne zajednice građani mogu vidjeti izdavačku djelatnost HVZ-a, edukativne filmove i tv spotove te preuzeti promotivne materijale. Građani se na štandu mogu informirati o radu vatrogasaca te upoznati s informatičkim sustavima koje razvija HVZ. Izložena je povijesna i moderna vatrogasna oprema, a pažnju posjetitelja svakako plijeni vatrogasno vozilo za šumske požare DVD-a Hrašće izloženo uz izložbeni prostor HVZ-a te oprema za poplave i spašavanje na vodi VZŽ Karlovačke.

Sajam traje do petka 7. travnja, a svaki dan je otvoren za posjetitelje od 10 do 18 sati.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica