Izaslanstvo HVZ-a na prijemu kod Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_7240.JPG

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je 11. svibnja 2017. izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice povodom obilježavanja mjeseca svibnja – Mjeseca zaštite od požara.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice povodom obilježavanja mjeseca svibnja – Mjeseca zaštite od požara. U izaslanstvu su bili predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, načelnik Željko Popović, počasni predsjednici Franjo Gregurić i Teodor Fricki, zamjenici predsjednika Stjepan Ptiček i Dino Kozlevac, zamjenik načelnika Željko Šoša  te potpredsjednici Zoran Smolić, Antun Jelić, Mario Medved i Zlatko Križanić.

Izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice izvijestilo je Predsjednicu Republike o aktualnom stanju u hrvatskom vatrogastvu, naglasivši pritom da su hrvatski vatrogasci odlično organizirani i spremni za ovogodišnju ljetnu sezonu borbe protiv požara, uspješno djelujući u prevenciji i gašenju požara. Pritom je istaknuto i njihovo opće društveno značenje koje imaju u zajednici.

Članovi izaslanstva posebno su istaknuli važnost daljnjeg očuvanja i unaprjeđenja dobrovoljnog vatrogastva, a dotaknulo se i pitanje ustrojstva Hrvatske vatrogasne zajednice te moguća nova zakonska rješenja. Istaknut je velik ugled našeg cjelokupnog vatrogastva u inozemstvu, pri čemu je istaknuto kako se moraju iskoristiti sve mogućnosti u vezi s daljnjim unaprjeđenjem rada Hrvatske vatrogasne zajednice.

Predsjednica Republike čestitala je vatrogascima mjesec zaštite od požara te zahvalila na svemu što čine u zaštiti ljudi i imovine od požara.Hrvatska Vatrogasna Zajednica