Izložba “Vatrogasci u očima djeteta”

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/pozivnicaVATROGASCI_-_Copy.jpg

Muzej hrvatskog vatrogastva u Varaždinu će i ove godine, u suradnji s Muzejsko-dokumentacijskim centrom, sudjelovati u manifestacijama Međunarodni dan muzeja, koji se obilježava u četvrtak 18. svibnja te Europska noć muzeja koja se obilježava u subotu 20. svibnja.

Centralno događanje manifestacije u Muzeju hrvatskog vatrogastva će biti otvaranje izložbe dječjih radova pod nazivom “Vatrogasci u očima djeteta” u četvrtak 18. svibnja u 19:00 h.

Izložba donosi presjek najboljih dječjih likovnih radove pristiglih tijekom posljednjih nekoliko godina na natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice, organiziran sa ciljem promicanja vatrogastva kod najmlađe populacije. Djeca su u ovom natječaju na zanimljiv način prikazala hrabre vatrogasce u vatrogasnim intervencijama, koristeći razne likovne tehnike.

Posjetitelji će moći razgledati stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastvau četvrtak 18. i subotu 20. svibnja od 16.00 do 21.00 h. U stalnom postavu nalaze se predmeti i povijesni dokumenti vezanih za razvoj hrvatskog vatrogastva od polovine 19. stoljeća do danas.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica