Muzej hrvatskog vatrogastva na ŠPANCIRFESTU 2017

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/NAJAVA-priprema_3.jpg

Dok špancirate po Varaždinu, ne zaboravite posjetiti i Muzej hrvatskog vatrogastva, koji je i ove godine za Vas pripremio bogat program

Muzej hrvatskog vatrogastva, koji se  na adresi Ulica baruna Trenka 44 u Varaždinu, pripremio je bogat program za posjetitelje manifestacije Špancirfest.

Centralni događaj planiran je u subotu, 26. kolovoza, s početkom u 11 sati kada će se održati manifestacija “Kako su požare gasili naši stari?” gdje ćemo predstaviti načine rada sa starom vatrogasnom opremom. Predstavit ćemo rad sa starom ručnom vatrogasnom štrcaljkom, rad s motornom štrcaljkom iz 1935. g. te oldtimer vozila iz vatrogasnih postrojbi s područja Varaždinske županije. Događanjem, koje će se održati ispred Muzeja hrvatskog vatrogastva, evocirat ćemo starija vremena i stare načine gašenja vatre koje vatrogasci i dalje brižljivo čuvaju i pamte. Posjetitelji će moći pogledati i stalni postav Muzeja u kojem se nalazi vatrogasna oprema, odore i fotografije iz cijele Hrvatske.  

Posjet Muzeju hrvatskog vatrogastva za vrijeme trajanja Špancirfesta bit će moguć 19., 21. i 25. kolovoza od 14:00 do 20:00 h te 23. kolovoza od 9:00 do 15:00 h.    Došpancirajte do Muzeja hrvatskog vatrogastva i uživajte u dijelu hrvatske vatrogasne povijesti.  

 

Kontakt za više informacija: Vedran Runjić, vedran.runjic@hvz.hr , 091/393-0336.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica