Vlada će dati vatrogascima 7,6 milijuna kuna

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_9060.JPG

U Vladi RH 4. rujna 2017. održan je sastanak između premijera Andreja Plenkovića i predstavnika Hrvatske vatrogasne zajednice, predvođenih predsjednikom Antom Sanaderom.

Uz premijera Plenkovića, sastanku su prisustvovali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović,ministar financija Zdravko Marić te ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić.

Tema sastanka bila je protupožarna sezona. Ministar unutarnjih poslova Božinović je nakon sastanka okupljenim novinarima rekao da je Vlada iz proračunskih rezervi odlučila izdvojiti 7.6 milijuna kuna za Hrvatsku vatrogasnu zajednicu, kao nagradu vatrogascima za sudjelovanje u iznimno teškoj protupožarnoj sezoni. Također je istaknuo da će se ova sezona sustavno analizirati kako bi se došlo do konkretnih zaključaka vezanih za funkcioniranje i opremanje sustava vatrogastva.

-Županijski vatrogasni zapovjednici će odlučivati o raspodjeli sredstava prema kriterijima koje smo i do sada koristili, a uvažavajući angažman vatrogasaca na požarištima - rekao je o modalitetima po kojima će se raspodjeljivati sredstva predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader. Također je zahvalio medijima koji su pratili napore vatrogasaca na ovogodišnjim požarima.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica