Predsjedništvo i Skupština HVZ-a

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_0600.JPG

Dana 21. prosinca 2017. u Jastrebarskom je održana 3. sjednica Predsjedništva te 141. redovita sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice.

Imenovani su zamjenici predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice za kontinent, Stjepan Ptiček, koji će tu dužnost obnašati u prvom dijelu te Nikica Mužević koji će dužnost obnašati u drugom dijelu mandata 2017. - 2021.
Nadalje, usvojene su Izmjene i dopune Plana nabave za 2017., Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o visini troškova za službena putovanja i naknadama za rad u tijelima Hrvatske vatrogasne zajednice i drugim aktivnostima, Odluka o dodijeli zvanja „počasni viši vatrogasni časnik“ Branimiru Cvetaniću iz DVD-a Beničanci te Odluka o donaciji službenog vozila Hrvatske vatrogasne zajednice Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Zagora“ iz Vučevice.

141. redovnoj sjednici Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice nazočili su počasni predsjednik Teodor Fricki, počasni načelnik Vinko Pošta, načelnica Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanje Ljerka Kopričanec Matijevac te glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.
Usvojene su Odluka o izmjeni Odluke o potvrđivanju članova Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice kojom je Željko Šoša, VZŽ Zadarske potvrđen članom Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice te Odluka o izmjeni Odluke o potvrđivanju člana Operativno-tehničkog stožera kojom je Ivica Labaš, VZŽ Varaždinske, potvrđen članom Operativno – tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice. Usvojen je Godišnji plan rada Hrvatske vatrogasne zajednice za 2018. te Financijski plan Hrvatske vatrogasne zajednice za 2018. uz Plan prihoda i rashoda za 2018. i projekcije za 2019. i 2020. Nastavno, usvojena su Mjerila o korištenju sredstava premija osiguranja za 2018.
Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice je članovima Predsjedništva i Skupštine je prenio informaciju o radnjama Vlade Republike Hrvatske nakon požarne sezone, analizama stanja i o mogućem ustroju vatrogasnog sustava.

Nakon održane sjednice dodijelili su se pehari prvoplasiranim natjecateljskim odjeljenjima Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice.

Kup HVZ – odrasli

Muški A
1. mjesto DVD Paukovec
2. mjesto DVD Andrilovec
3. mjesto DVD Turnašica

Muški B
1. mjesto DVD Spačva Vinkovci
2. mjesto DVD Čateks Čakovec
3. mjesto DVD Donja Gračenica

Žene A
1. mjesto DVD Kašina
2. mjesto DVD Ribnica
3. mjesto DVD Haganj

Žene B
1. mjesto DVD Mali Mihaljevec
2. mjesto DVD Ribnica
3. mjesto DVD Vučetinec

Profesionalni A
1. mjesto JVP Grada Čakovca

Profesionalni B
1. mjesto JVP Grada Varaždina
2. mjesto JVP Grada Zagreba

Kup HVZ - mladež
Mladež Muška Mladež Ženska
1. mjesto DVD Gardinovec DVD Nuštar
2. mjesto DVD Novi Marof DVD Gardinovec
3. mjesto DVD Krištanovec DVD Bedekovčina


Kup HVZ - Fire combat

Klasa A Klasa B
1. mjesto JVP Zagreb PVP ZL Split
2. mjesto DVD Mladost Kaštel Sućurac 1 DVD Kaštela
3. mjesto DVD Mladost Kaštel Sućurac 2 DVD Kras


Klasa C Klasa E
1. mjesto DVD Sveta Nedjelja i DVD Komin DVD Klana
2. mjesto JVP Zagreb
3. mjesto JVP Rijeka



Hrvatska Vatrogasna Zajednica