Analiza 2018. i prijedlozi za 2019. godinu

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_5096.JPG

Sjednica Odbora za informativno-promidžbenu i nakladničku djelatnost

U Zaboku je 8. ožujka održana druga sjednica Odbora za informativno-promidžbenu i nakladničku djelatnost. Sastanku su, uz predsjednika Odbora Berislava Hengla, prisustvovali i članovi Boris Jović, Nikica Tramontana, Rajko Jutriša te tajnica Odbora Nina Francetić.

Analiza 2018., prijedlozi za 2019. godinu, edukativni spotovi te tematske TV emisije, neke su od točaka obrađenih na sjednici. I u ovoj će se godini nastaviti s dotiskom priručnika za obuku i specijalnosti vatrogasaca, a za Mjesec zaštite od požara distribuirat će se brošura „Kako spriječiti požare“, Bojanka za djecu te memory s vatrogasnim motivima na hrvatskom i engleskom jeziku. Nastavlja se s emitiranjem edukativnih spotova koji će se proširiti dvjema novim temama koje se tiču kulture stanovanja.

I Muzej hrvatskog vatrogastva u 2018. godini bilježi brojne aktivnosti. Uz otvorenu izložbu „Vatrogasci i sport“ te putujući izložbu „Vatrogasci u fotografiji“, u planu je izložba skulptura izgorjele šume (svjetleće instalacije) te izložba povodom obilježavanja Deželićeve smrti u suradnji s Muzejom Ivanić Grada.

U 2019. godini nakladnička aktivnost HVZ-a proširit će se temom knjige o vatrogasnoj djelatnosti koja će biti prilagođena školskom uzrastu, s fotografijama i ilustracijama. Ujedno će se tiskati i priručnik za obuku vatrogasnih timova s potražnim psima.

Na sjednici je usvojen prijedlog članova povjerenstava koji će sudjelovati u izboru najboljih likovnih, literanih i foto radova te u izboru najbolje internetske stranice vatrogasnih subjekata.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica