Delegacija belgijskih vatrogasaca u radnom posjetu Hrvatskoj

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_1576_1.JPG

Predstavljeno hrvatsko i belgijsko vatrogastvo te je dogovorena daljnja suradnja

Delegacija belgijskog vatrogastva posjetila je danas Hrvatsku vatrogasnu zajednicu gdje se sastala s njezinim čelnicima. Susret je ovo koji je dogovorila EU-parlamentarka Marijana Petir, a na kojem je predstavljeno hrvatsko i belgijsko vatrogastvo te je dogovorena daljnja suradnja. „Ovom se prilikom zahvaljujemo Marijani Petir koja je 2016. godine ugostila hrvatske vatrogasce u Bruxellesu kako bi s njima obilježila 140. obljetnicu te ponosno predstavila njihov vrijedan rad zastupnicima u Europskom parlamentu i njihovim belgijskim kolegama, vatrogascima iz Bruxellesa, Antwerpena i Liegea“, rekao je načelnik Željko Popović.

Nakon Hrvatske vatrogasne zajednice, delegacija će posjetiti i Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba, a sutra 16.3., sudjelovat će na Međunarodnoj konferenciji o vatrogastvu i proslavi 65. obljetnice DVD-a Mustafina Klada.

Na Međunarodnoj konferenciji o vatrogastvu, uz zastupnicu Petir govorit će Chris Addiers, predsjednik Udruženja vatrogasnih zajednica Europske unije (FEU), Eric Labourdette, odgovorni voditelj i predsjednik sektora "Zona pomoći" Bruxelles, Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice, Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Mijo Brlečić, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica