1. sjednica Kolegija Savjeta vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_1758.JPG

U srijedu 11. travnja 2018. godine u Zagrebu održana je 1. sjednica Kolegija Savjeta vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice

U srijedu 11. travnja 2018. godine u Zagrebu održana je 1. sjednica Kolegija Savjeta vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice

U srijedu 11. travnja 2018. godine u Zagrebu održana je 1. Sjednica Kolegija Savjeta vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice na kojoj su doneseni sljedeći zaključci:

Pripreme za organizaciju 23. Kampa vatrogasne mladeži u Fažani;

Članovi odbora su prokomentirali prošlogodišnji rad Kampa vatrogasne mladeži u Fažani. Osvrnuli su se na dugogodišnji problem oko voditelja vatrogasne mladeži koji se ne pridržavaju propisanih pravila kao i neki zapovjednici te je predloženo da se od ove godine nenajavljeno izvrši kontrola zapovjednika i voditelja. Koordinacija priobalja je predložila da zapovjednik Kampa ne bude na toj funkciji dok u Kampu boravi njegov DVD.

Članovi kolegija su ujedno razmotrili pristigle prijave za zapovjednike Kampa.

Za zapovjednike Kampa u 2018. godini pristiglo je ukupno 14 prijava.

Odlučeno je da će dužnost zapovjednika 23. Kampa vatrogasne mladeži u Fažani obnašati po smjenama sljedeći zapovjednici:

Smjena

Termin

Ime i prezime

1.

18. lipnja - 25. lipnja

Tomislav Barbarić

2.

25. lipnja - 02. srpnja

Renata Topolovec

3.

02. srpnja - 09. srpnja

Josip Cingesar

4.

09. srpnja - 16. srpnja

Tomislav Kunješić

5.

16. srpnja - 23. srpnja

Goran Matoničkin

6.

23. srpnja - 30. srpnja

Marko Ašenbrener

7.

30. srpnja - 06. kolovoza

Goran Dikšić

8.

06. kolovoza - 13. kolovoza

Branko Gudasić

9.

13. kolovoza - 20. kolovoza

Josip Kozina

10.

20. kolovoza - 27. kolovoza

Nenad Piuti

11.

27. kolovoza - 03. rujna

Željko Odak

U koliko netko od zapovjednika odustane dužnost će biti ponuđena ostalim kandidatima koji su se prijavili i to redom 1. Klaudijo Filčić, 2. Stjepan Koški, 3. Dragan Sever Smrček.

Odabir kandidata za zapovjednika u Kampu je išao po ključu da iz svake županije bude po jedan kandidat, a budući da su neke županije poslale više prijava odabrao se jedan kandidat iz te županije, a drugi uvjet je da zapovjednici budu oni kandidati koji imaju više odjeljenja iz svojih županija u kampu tokom trajanja kampa.

Pripreme 17. Seminara voditelja vatrogasne mladeži u Fažani;

Predlaže se da se 17. seminar održi od 05. – 07. 10. 2018. godine.

Pripreme za 20. susret mladeži RH i R SLO u mjestu Rakičan kod Murske Sobote;

20. susret mladeži RH i RS održat će se 26. svibnja 2018. godine, u mjestu Rakičan kod Murske Subote.

HVZ za susret mladeži treba odrediti 8 sudaca stoga kolegij predlaže da to budu suci koji su do sada sudili na susretu mladeži i suci koji će ići sa svojim ekipama na susret. Stoga je za sad predloženo pet sudaca dok će se ostali naknadno odrediti.

Organizacija osposobljavanja predavača za seminare voditelja vatrogasne mladeži; HVZ je uputio raspis da se prijave kandidati koji su zainteresirani za osposobljavanje te je prijavljeno cca 90 osoba. Predsjednik predlaže da se izradi pravilnik o osposobljavanju predavača za voditelja vatrogasne mladeži te da se krene sa osposobljavanjem.

Državno natjecanje za mladež 29.09.2018. godine u Zadru;

Članovi kolegija smatraju da nije dobro da se državno natjecanje odradi u jednom danu i mišljenja su da neće biti vremena za vatrogasne igrice. U dogovoru sa načelnikom i odborom za natjecanje HVZ-a odredit će se i raspored vatrogasnih igrica.

Tomislav Horvat



Hrvatska Vatrogasna Zajednica