Sedma generacija Vatrogasne škole u Rijeci

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/skola_rijeka_web.JPG

Za polaznike riječke Vatrogasne škole, u Obučnom centru u Šapjanama potkraj svibnja održan je prvi ispitni rok, kojemu je pristupilo 14 od ukupno 27 polaznika Škole. Svi su kandidati s uspjehom obranili svoj završni rad i stekli zvanje vatrogasca, odnosno vatrogasnog tehničara.

Podsjetimo, sedma generacija polaznika Vatrogasne škole u Rijeci startala je 25. rujna prošle godine, a tijekom 819 nastavnih sati svladali su opsežan nastavni program, uključujući i predavanja o zaštiti na radu, kao programsku novost, uvedenu ove školske godine.

Sretni i zadovoljni, svi kandidati pohvalili su nastavni kadar koji ih je obrazovao proteklih osam mjeseci, a riječ je o vatrogasnim stručnjacima iz redova Vatrogasne zajednice PGŽ-a, naglasivši da su pokazali veliku stručnost, profesionalnost, ali i pravičnost pri ocjenjivanju svih polaznika.

Čestitke ravnatelja

Završni ispit pratio je i ravnatelj Vatrogasne škole, Željko Popović, koji je svim kandidatima čestitao na postignutom uspjehu. – Vi ste sedma generacija Vatrogasne škole, koju je osnovao HVZ, u želji za sustavnim i kvalitetnim obrazovanjem vatrogasnih kadrova. Posebno me veseli što su predavači u našim školama vatrogasni stručnjaci koji svakodnevno obavljaju najzahtjevnije vatrogasne zadatke i prate trendove vatrogasne struke te su stoga, smatram, najkompetentniji za prenošenje svojega znanja mladim vatrogascima. Nadam se da će vam stečena diploma pomoći u brzom pronalasku željenog posla, u čemu vam želim mnogo sreće, rekao je Popović.

Čestitkama se pridružio i Slavko Gauš, predsjednik VZPGŽ-a, naglasivši kako u riječku Vatrogasnu školu dolaze kandidati i iz drugih županija, osobito Istarske, čiji čelnici za tu školu imaju samo riječi hvale, ističući da iz nje izlaze „gotovi kadrovi“. – Drago nam je da kvalitetu našeg rada prepoznaje i okolina, a mi ćemo se potruditi da tako bude i ubuduće, rekao je Gauš.

Drugi ispitni rok, za preostale kandidate, bit će organiziran do ljeta.


V.R.T.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica