28. obljetnica VRO Bljesak

  • Slika /slike/IMG-20230501-WA0007.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

U Okučanima se danas obilježava 28. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak, u organizaciji Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Operacija Bljesak započela je 1. svibnja 1995. kada su hrvatske vojne i redarstvene snage oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije. 

S ovom je operacijom Hrvatska vojska u Domovinskom ratu dobila podstrek za daljnje oslobođenje Lijepe naše od okupatora.

Središnja svečanost održala se kod spomen-obilježja „Kocke vedrine“, a glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković zapalio je svijeću za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu.
I brojni vatrogasci su sudjelovali u ovoj akciji i u Domovinskom ratu, a 22 vatrogasca poginula su pri vatrogasnim intervencijama u ratnim požarima dok ih je 276 poginulo u postrojbama Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova ili kao civili. Velik broj vatrogasaca tijekom rata je ranjen. 

Hvala svim hrvatskim braniteljima i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja koji su se žrtvovali za vrijednosti i slobodu koje danas imamo.

Pisane vijesti