Teško ozlijeđen vatrogasac

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/HVZ_logo_11_540x260_12_540x260_1_540x260.png

Vatrogasac iz Javne postrojbe Grada Šibenika napadnut je i ozlijeđen na dužnosti

Vatrogasac iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika teško je ozlijeđen za vrijeme dežurstva na osiguranju koncerta koji se održao 7. kolovoza u Šibeniku.
Nekoliko osoba vatrogascu je nanijelo teške ozljede dok je pokušavao pomoći osobi i trenutno je hospitaliziran. I dok se okolnosti ovog nemilog događaja još istražuju, ovim putem najoštrije osuđujemo svaki napad na vatrogasce u obavljanju svojeg humanog zadatka.
Kolegi želimo što brži oporavak, a u cijelosti prenosimo reakciju na događaj objavljenu na stranicama JVP Šibenik:

Poštovani,
Danas je nastradao naš kolega prilikom obavljanja službene dužnosti, za vrijeme protupožarnog osiguranja. Ovim putem namjera nam je o najoštrije osuditi ovakav napad na službenu osobu, na vatrogasca, na čovjeka koji obavlja svoj posao.
Također, želimo istaknuti da se nerijetko nalazimo u ovakvim situacijama, međutim većina tih situacija ostaje na verbalnoj razini. Ovakve stvari događaju se ne samo nama, vatrogascima, već i pripadnicima drugih hitnih službi te smatramo da bismo trebali biti zaštićeniji prilikom obavljanja dužnosti.
Ovaj događaj pokazao je težinu i složenost obavljanja našeg posla te očekujemo da će institucije odraditi posao te da će odgovorne osobe snositi pravednu razinu odgovornosti.
Kolegi koji je pretrpio teške tjelesne ozljede i kojeg tek čeka operativni zahvat i oporavak, želimo skori povratak među svoje kolege.
S poštovanjem,
Predsjednik Radničkog vijeća JVP Šibenik
Ivan Cvitan

Hrvatska vatrogasna zajednice je poslala objavu za medije, u kojoj jasno i nedvosmisleno osuđuje ovaj napad:

http://www.hvz.hr/clanci/objave-za-medije/skandalozan-napad-na-vatrogasca-na-duznosti/

Reakciju Hrvatske vatrogasne zajednice su objavili:

Šibenik in: https://bit.ly/2KJVCjZ

Šibenski portal: https://bit.ly/2M5JEXA

Sjeverni info: https://bit.ly/2Mfzgvr



Hrvatska Vatrogasna Zajednica