Održana 8. sjednica Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice u Šibeniku

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_20180912_110415_6.jpg

Na sjednici se raspravljalo o sustavu UVI

U srijedu, 12. rujna 2018. godine održana je 8. sjednica Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice u Šibeniku, na kojoj izdvajamo najvažnije zaključke:

Implementacije sustava „Upravljanje vatrogasnim intervencijama (UVI)“
Razvoj sustava UVI se nastavlja, a prolongira se nabavke računalne opreme za županijske vatrogasne operativne centre do donošenja novog Zakona o vatrogastvu, koji će definirati, gdje će biti glavni vatrogasni zapovjednik. Na sljedećoj sjednici OTS-a 22.10.2018. godine ponovo će se razmotriti ovo pitanje.

Financijske odluke

Usvojen je prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Mjerila o korištenju sredstava premije osiguranja za 2018. godinu, Prijedlog izmjena i dopuna Operativnog programa rada s financijskim pokazateljima i Financijskog plana za 2018. godinu i Prijedlog Operativnog programa s financijskim pokazateljima i Financijskog plana Hrvatske vatrogasne zajednice – Plan prihoda i rashoda za 2019. godinu i projekcija za 2020. i 2021. godinu

Prijedlog tehničke specifikacije za vatrogasnu opremu sukladno Ugovoru o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica u 2018. godini

Usvojen je Prijedlog tehničke specifikacije za vatrogasnu opremu sukladno Ugovoru o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica u 2018. godini, a na osnovu kojeg Ministarstvo poljoprivrede planira nabaviti komplete osobne zaštitne opreme za šumske požare i komplete osobne zaštitne opreme za požare građevina.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica