Likovni, literarni i foto natječaj 2018/2019

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/1.MJ.OS.D.DOMJANIC_ZG_LUKA_DUPLANCIC.jpg

Likovni, literarni i foto natječaj djece i mladih iz područja vatrogastva

Hrvatska vatrogasna zajednica raspisuje u školskoj godini 2018/2019. likovni, literarni i foto natječaj, a sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti u zaštiti od požara.

Natječaj se provodi u sljedećim kategorijama:
1. likovni radovi djece predškolskog uzrasta
2. likovni radovi učenika od I. do VIII. razreda osnovnih škola
3. literarni radovi učenika od IV. do VIII. razreda osnovnih škola
4. foto natječaj učenika srednjih škola.

Ciljana skupina sudionika u foto natječaju su one srednje škole koje u svojem redovnom programu, ali i u izvanastavnim aktivnostima, imaju predmet fotografije.
Teme svih radova vezane su uz vatrogastvo i zaštitu od požara (vatrogasna vozila, vatrogasci gase požar kuće, požar šume, spašavanje ljudi i životinja, hrabrost vatrogasca, mladi vatrogasci, itd.).

Hrvatska vatrogasna zajednica omogućuje dva načina sudjelovanja na natječaju:
1. VZŽ/VZ Grada Zagreba mogu organizirati natječaje unutar svojih županija po predloženim prepozicijama HVZ-a te pobjedničke radove, nakon odabira, proslijediti HVZ-u. Ukoliko bude potrebno, HVZ će o svom trošku organizirati dolazak Povjerenstva za likovno-literarni natječaj u pojedinu županiju. Pobjedničke radove bi županije trebale dostaviti redakciji Vatrogasnog vjesnika do 15. ožujka 2019. godine.
2. VZŽ/VZ Grada Zagreba mogu, kao i do sada, HVZ-u prijaviti škole i vrtiće koji će radove direktno slati redakciji Vatrogasnog vjesnika.

Povjerenstvo će do 15. travnja 2019. godine izabrati pobjedničke radove. Nagrade pobjednicima natječaja bit će uručene na svečanoj sjednici Skupštine HVZ-a u svibnju 2019.

Uz prijavljene radove potrebno je ispuniti i prijavnicu koja se nalazi na internetskim stranicama Hrvatske vatrogasne zajednice: http://www.hvz.hr/natjecaji/.

Svi radovi trebaju pristići na adresu Uredništva Vatrogasnog vjesnika do 15. ožujka 2019. godine, a radovi se ne vraćaju.

Prijevoz dobitnika nagrada i njihovih roditelja ili nastavnika (1 osoba u pratnji po nagrađenom) organizirat će vatrogasna zajednica županije/Grada Zagreba, a troškove prijevoza snosit će Hrvatska vatrogasna zajednica.

Poziv za likovni, literarni i foto natječaj HVZ 2018-2019
Prijavnica za likovni, literarni i foto natječaj HVZ 2018-2019


Hrvatska Vatrogasna Zajednica