Sjednica Odbora za informativno-promidžbenu i nakladničku djelatnost u Karlovcu

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/20181115_112253.jpg

U prostorijama Vatrogasne zajednice Karlovačke županije 15. studenog 2018. održana je treća sjednica Odbora za informativno-promidžbenu i nakladničku djelatnost kojoj su prisustvovali predsjednik Berislav Hengl, zamjenik Boris Jović, članovi Ivana Marić i Nikica Tramontana te tajnica Odbora Nina Francetić.

 Na sastanku su se analizirale aktivnosti u 2018. godini, od dotiska priručnika do kampanja u Mjesecu zaštite od požara, požarnoj sezoni te predstojećem božićnom i novogodišnjem razdoblju. Članovi Odbora su posebno pohvalili kampanju s letcima za strance koji su se, zahvaljujući suradnji s HAC-om, u udarnim vikendima tijekom ljetne sezone distribuirali na naplatnim kućicama i prodajnim mjestima ENC-a. Letke su dobile i županijske vatrogasne zajednice koje su ih podijelile u kampovima, hotelima i trajektnim lukama.

Nastavljeno je s emitiranjem edukativnih spotova na HRT-u, a novost je da će se snimati edukativne reportaže koje će se emitirati u mozaičnim emisijama na HRT-u.

Raspravljalo se i o programu za 2019. godinu koji uključuje dotisak priručnika kao i neke nove naslove: Vatrogastvo za najmlađe te Protupožarna preventiva. Nastavit će se s kampanjama u Mjesecu zaštite od požara, požarnoj sezoni te u vrijeme adventa. Za predškolski i školski uzrast nastavlja se s likovnim, literarnim i likovnim natječajem, dok će Muzej hrvatskog vatrogastva sudjelovati u manifestacijama: Noć muzeja, Mjesec zaštite od požara, Međunarodni dan muzeja i Špancirfest.

Na kraju sjednice dana je informacija o pokretanju središnjeg portala internetskih stranica HVZ-a koji će biti besplatan za sve vatrogasne subjekte koji će htjeti pokrenuti svoju web stranicu. Edukacija za njihovo korištenje će se provoditi u 2019. godini na radionicama projekta e-HVZ.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica