Izaslanstvo korejskih vatrogasaca stiže u posjet Hrvatskoj

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_0762.jpg

Na sastanku održanom 6. ožujka u Zagrebu, dogovoren je dolazak visokih predstavnika korejskog vatrogastva u posjet Hrvatskoj i njihovo sudjelovanje na 15. stručnom skupu vatrogasaca u Opatiji.

U prostorijama Hrvatske vatrogasne zajednice na Ksaverskoj cesti, održan je sastanak između konzula Republike Koreje Lee Dongheea i glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića. Na sastanku je dogovoren posjet vatrogasnog izaslanstva Republike Koreje Hrvatskoj. Izaslanstvo će predvoditi Hong Yong-geon, ravnatelj Službe  za gašenje i istrage te Hwang Tae-yeon, čelnik  Tima za reagiranje i istrage. Izaslanstvo će sudjelovati na 15. stručnom skupu vatrogasaca u Opatiji 11. i 12. travnja 2019. godine, gdje će korejski vatrogasci održati predavanja te upoznati sudionike sa vatrogastvom u Republici Koreji. Ujedno je zakazan posjet vatrogascima Opatije, Rijeke, Zagreba, Koprivnice i Varaždina, gdje će obići Muzej hrvatskog vatrogastva. Također je zakazan posjet tvrtki DOK-ING.

Ovaj posjet predstavlja nastavak suradnji hrvatskih i korejskih vatrogasaca, započete sudjelovanjem korejskih natjecatelja na Vatrogasnoj olimpijadi u Varaždinu 2005. godine.

 



Hrvatska Vatrogasna Zajednica