Održan sastanak sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/web.IMG_5272_1.JPG

Danas je u prostorijama Hrvatske vatrogasne zajednice održan sastanak županijskih vatrogasnih zapovjednika s glavnim vatrogasnim zapovjednikom RH Slavkom Tucakovićem.

Sastanku su osim svih županijskih zapovjednika nazočili i načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović te pomoćnik ravnatelja bivšeg Hrvatskog centra za razminiranje Davor Laura. G. Laura izvijestio je o trenutnom stanju u protuminskom djelovanju te naglasio kako još u osam županija postoji opasnih područja zagađenih minsko-eksplozivnim sredstvima. Poziva na kvalitetnu interakciju prije i poslije požara s vatrogasnim zapovjednicima kako bi se dobila informacija o opožarenim površinama te stekao uvid u što točniji prikaz sumnjivih minskih područja.

Na sastanku se pretežito raspravljalo o Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2019. godini te o donošenju prijedloga Zakona o vatrogastvu kako bi se zajednički razmotrile i uskladile sve aktivnosti koje su predložene, a prije samog upućivanja na donošenje u Vladu Republike Hrvatske.

Glavni vatrogasni zapovjednik izvijestio je nazočne da će predsjednik HVZ-a Ante Sanader potpisati novi sporazum s ministrom poljoprivrede kojim će se u narednom razdoblju od četiri godine osigurati 160 milijuna kuna za nabavku vatrogasne opreme.

Glavni vatrogasni zapovjednik upoznao je nazočne sa pripremama za vatrogasne vježbe „MODEX – Cres 2019 (ROMEX)“ i „SIGURNOST 19“, nadležnost nad kojima je prešla sa Ministarstva unutarnjih poslova na Hrvatsku vatrogasnu zajednicu.

11. sjednica Operativno-tehničkog stožera HVZ-a
Nakon sastanka održana je i 11. sjednica Operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice. Na sjednici su jednoglasno usvojeni Prijedlog Pravilnika o provedbi vatrogasnih natjecanja za Kup HVZ, Odluka o izboru domaćina za Kup Hrvatske vatrogasne zajednice u 2019. godini, Odluka o imenovanju reprezentacije Hrvatske vatrogasne zajednice za nastup na XXII. međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži CTIF-a u Martignyu, Švicarska, Odluka o izboru domaćina Susreta vatrogasne mladeži Slovenije i Hrvatske u 2019. godini i Prijedlog Pravila Kampa vatrogasne mladeži u Fažani.

Tako je pri natjecanjima za Kup HVZ, a ukoliko na natjecanju koje se boduje unutar KUP-a HVZ nema deset odjeljenja u pojedinoj kategoriji i klasi, maksimalan broj bodova (dodjeljuju se prvoplasiranom odjeljenju) jednak umnošku ukupnog broja odjeljenja u toj kategoriji i klasi i broja dva, a najmanji broj dodijeljenjih bodova je dva (posljednje mjesto).

Domaćini natjecanja vatrogasne mladeži za Kup HVZ u 2019. godini će biti:
1. Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu (VZŽ Varaždinska)
Memorijal "Mirko Kolarić", Varaždin 8. lipnja 2019.
2. Dobrovoljno vatrogasno društvo Ostrna (VZŽ Zagrebačka)
Kup Sv. Florijana, Božjakovina, 23. lipnja 2019.
3. Dobrovoljno vatrogasno društvo Desno Trebarjevo (VZŽ Sisačko - moslavačka)
Kup Posavine, 31. kolovoza 2019.
4. Vatrogasna zajednica grada Čakovca
Kup Čakovec, 07. rujna 2019.

Domaćini natjecanja za Kup HVZ za odrasle u 2019. godini će biti:
1. Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije
Kup Dalmacije, 27. travnja 2019.
2. Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu (VZŽ Varaždinska)
Memorijal "Mirko Kolarić", Varaždin 8. lipnja 2019.
3. Vatrogasna zajednica grada Ivanić-Grada (VZŽ Zagrebačka)
Memorijal G. S. Deželić, 16. lipnja 2019.
4. Dobrovoljno vatrogasno društvo Desno Trebarjevo (VZŽ Sisačko-moslavačka)
Kup Posavine, 31. kolovoza 2019.

Domaćini 21. susreta vatrogasne mladeži Republike Hrvatske i Republike Slovenije će biti Čakovec dana 1.6.2019. godine.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica