22. stručno savjetovanje Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske

  • Slika /slike/002.JPG
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Cilj savjetovanja je bio okupiti sve koji sudjeluju u provedbi protupožarne preventive, vatrogastvu, provedbi legislative iz zaštite na radu i zaštite okoliša.

U razdoblju od 19. do 22. listopada održano je 22. stručno savjetovanje Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske u Bologni, na kojem su obuhvaćene teme koje su uključivale: zaštitu na radu i zaštitu od požara, primarnu zdravstvenu zaštitu, vatrogasto i dr.  
 Organizator Savjetovanja bila je Vatrogasna zajednica zdravstva Hrvatske, a suorganizator Hrvatska vatrogasna zajednica. Ovo je prvo savjetovanje na kojem se provela evidencija o usavršavanju stručnjaka zaštite na radu putem mrežnih stranica ministarstva nadležnog za rad.

Stručno savjetovanje održalo se u petak, 20.10.2023.,  a započelo je pozdravnim govorom predsjednika Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske Krešimira Svažića koji je u ime organizatora pozdravio sve prisutne te otvorio 22. stručno savjetovanje.
Voditelj savjetovanja bio je dr. Ivica Balagović, a teme prvog dana bile su: ,,Pravila i mjere sigurnosti za rad u medicinskim laboratorijima'' (K. Rubić), ,,Ekonomski aspekti zaštite na radu'' (I. Šunić), ,,Civilna zaštita u Republici Hrvatskoj'' (I. Halužan)

Savjetovanje je bilo edukativnog karaktera, a za cilj ima okupiti sve koji sudjeluju u provedbi protupožarne preventive, vatrogastvu, provedbi legislative iz zaštite na radu i zaštite okoliša.
 
Teme drugog dana Savjetovanja bile su:  ,,Pouke i situacijska svjesnost – požar športske dvorane u Zlatar Bistrici'' (I. Balagović), ,,Zbrinjavanje pacijenata uslijed udara groma'' (M. Španić, J. Fundurulić) ,,,Analiza ozljeda na radu u Zavodu za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije'' (K. Božić), a nakon predavanja održan je okrugli stol na kojem su provedene rasprave po temama.

Ovo Savjetovanje pružilo je priliku za zanimljiva predavanja kao i za razmjenu iskustava sudionika iz raznih dijelova Lijepe naše.

Pisane vijesti