Korejski vatrogasci u posjetu Hrvatskoj

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/IMG_20190412_114400.jpg

Visoko korejsko vatrogasno izaslanstvo posjetilo je Republiku Hrvatsku te se upoznalo sa hrvatskim vatrogastvom kroz posjet vatrogasnim postrojbama u nekoliko gradova. 

Visoko korejsko vatrogasno izaslanstvo u kojem su bili Hong Yong-geon, glavni vatrogasni inspektor Republike Koreje te Hwang Tae-yeon, čelnik Tima za reagiranje i istrage, posjetili su Hrvatsku od 9. do 13. travnja. Posjet je dogovoren na  sastanku između konzula Republike Koreje Lee Dongheea i glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića održanom početkom ožujka u Zagrebu.

Izaslanstvo je došlo u Zagreb 9. travnja. Idući dan su krenuli za Opatiju, gdje ih je primio gradonačelnik te su obišli Javnu vatrogasnu postrojbu Opatija. Izaslanstvo je sudjelovalo na 15. stručnom skupu vatrogasaca u Opatiji 11. i 12. travnja 2019. godine, gdje su korejski vatrogasci održali predavanja te upoznali sudionike s vatrogastvom u Republici Koreji. 

U petak 12. travnja posjetili su Muzej hrvatskog vatrogastva u Varaždinu, JVP Grada Varaždina i Vatrogasnu zajednicu varaždinske županije. Nakon Varaždina uslijedio je posjet Koprivnici, gdje ih je primio gradonačelnik. Nakon obilaska izložbe "Karikaturom protiv požara" i izložbe slika naivnog umjetnika Mije Kovačića, posjetili su JVP Koprivnica i DVD Koprivnica, gdje su upoznati s radom vatrogasne mladeži.

Posjet je završio obilaskom JVP Grada Zagreba u prijepodnevnim satima 13. travnja.

Korejsko izaslanstvo je zanima ustroj hrvatskog vatrogastva, a posebno su zainteresirani za naš način borbe protiv šumskih požara, koji sve češće postaju problem i u Koreji.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica