Pomozi i ti, nazovi na 193

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/59079137_2575342399219955_7796337627698823168_o.jpg

Obilježen Dan vatrogastva na središnjem zagrebačkom Trgu, a manifestaciju je posjetio velik broj građana i medija

Na središnjem zagrebačkom Trgu danas je održana manifestacija "Pomozi i ti, nazovi na 193" u sklopu obilježavanja Dana vatrogastva. Manifestacija je bila prvenstveno namijenjena predškolskom i školskom uzrastu, ali i svim ostalim građanima s ciljem osvještavanja važnosti odgovornog ponašanja, protupožarne preventive, kao i promocije vatrogasne djelatnosti.

Manifestaciju je posjetio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ujedno i njezin pokrovitelj, koji je i ovom prilikom naglasio kako su vatrogasci neizostavan segment zaštite na koji građani mogu računati 365 dana u godini. "Hvala vam na svemu što radite te vam od srca čestitam vaš dan", rekao je gradonačelnik Bandić i dodao kako Grad Zagreb ima velikog sluha za potrebe zagrebačkih vatrogasaca. Od vatrogasnih dužnosnika manifestaciji su prisustvovali i Ante Sanader, predsjednik HVZ-a, Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik, Franjo Gregurić, počasni predsjednik HVZ-a, Zlatko Križanić, predsjednik VZ Grada Zagreba te Josip Novosel, zapovjednik VZŽ Zagrebačke.

Zahvaljujući izloženoj opremi Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba građani su se imali prilike upoznati s vozilima koje vatrogasci koriste u intervencijama te ulozi bespilotnih letjelica u vatrogastvu. Ujedno su pripadnici DVD-a Prečko prezentirali svojeg potražnog psa i tako približili javnosti ulogu potražnih timova sa psima. Najmlađi su najviše uživali u spuštanju s tronošca, gađanju meta brentačama te fotografiranju s vatrogascima.

Foto: Francesca Delbianco



Hrvatska Vatrogasna Zajednica