2. susret kolekcionara vatrogasne baštine - obavijest

Slika /slike/amblem.jpg

Hrvatska vatrogasna zajednica u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Koprivnica organizira 2. susret kolekcionara vatrogasne baštine koji će se održati u subotu 18.5.2024. godine u Koprivnici (Koprivničko-križevačka županija).

Lokacija održavanja Susreta je Dom mladih Koprivnica (Ulica hrvatske državnosti 10, 48000 Koprivnica). Termin održavanja susreta je od 8:00 do 13:00 sati.

Cilj manifestacije je okupiti kolekcionare vatrogasne baštine iz Hrvatske i susjednih zemalja i široj javnosti predstaviti ovaj zanimljiv hobi. Posjetitelji će tako moći vidjeti zbirke vatrogasnih medalja, znački, modela vatrogasnih vozila, te zbirke numizmatike i filatelije na temu vatrogastva kao i staru vatrogasnu opremu. Za vrijeme trajanja susreta, posjetitelji mogu pogledati opremu i vozila Javne vatrogasne postrojbe Grada Koprivnice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica.

Kotizacija za sudjelovanje i izlaganje na susretu iznosi jedan amblem za zbirku Muzeja hrvatskog vatrogastva po izlagaču. Ulaz za posjetitelje je besplatan.

Molimo zainteresirane kolekcionare da se za rezervaciju stolova i sve druge upite obrate do 1. svibnja 2024. godine na niže navedenu e-mail adresu.

Molimo sve sudionike da isključivo predstave kolekcije vezane za vatrogastvo.

Molimo Vatrogasne zajednice županija / Grada Zagreba da obavijeste vatrogasne organizacije i kolekcionare sa svog područja zainteresirane za posjet ili sudjelovanje na susretu.
 
Kontakt osoba za prijave: Vedran Runjić, muzej@hvz.hr, 091/112-0013                  

Pisane vijesti