20. hodočašće vatrogasaca u Mariji Bistrici

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/glavna.jpg

Danas je oko 1500 vatrogasaca sudjelovalo u 20. hodočašću vatrogasaca u Nacionalno Svetište Majke Božje Bistričke

Tradicionalno 20. hodočašće vatrogasaca u Svetište u Mariji Bistrici održano je 26. svibnja 2019. godine. Glavni organizator hodočašća bila je Hrvatska vatrogasna zajednica, a domaćin Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije. Na hodočašću je sudjelovalo oko 1500 vatrogasaca iz svih dijelova Hrvatske, koji su se u svečanom mimohodu, uz pratnju Puhačkog orkestra uputili prema crkvi na otvorenome „Blaženi Alojzije Stepincac“ gdje je održana sveta misa.
Uz okupljene vatrogasce, na svečanoj svetoj misi su sudjelovali glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, načelnik HVZ-a Željko Popović, počasni predsjednik HVZ-a Franjo Gregurić te predstavnici lokalne uprave, udruga i hodočasnici.
Prije početka svete mise okupljene vatrogasce je pozdravio glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković.

- Oko 1500 vatrogasaca danas je na hodočašću i nadam se da ćemo odavde otići jači nego što jesmo. Evo i noćas je bio veliki požar u Međimurju i vatrogasci su pokazali u suradnji s lokalnom zajednicom da vatrogasci mogu riješiti i najteže stvari koje se događaju - izjavio je Slavko Tucaković.
Nakon svečanog misnog slavlja vatrogasci su sudjelovali u križnom putu na bistričkoj kalvariji.



Hrvatska Vatrogasna Zajednica