VOS 9. / 10. rujan

Ličko-senjska županija

Požar transformatora u HE Sklope na jezeru Hrušćica koji je dojavljen dana 8. rujna u 13:26 sati u ŽC 112 Gospić, lokaliziran je dana 8. rujna u 17:10 sati. Dežurstvo vatrogasaca JVP Gospić završilo je dana 09. rujna u 08:30 sati.

 

Dubrovačko-neretvanska županija

Požar koji je aktivan od 06. rujna na području Bosne i Hercegovine uz granicu sa RH kod Metkovića proširio se tijekom 09. rujna i na područje u RH u močvarnom području. Požarom je zahvaćeno zaštićeno ornitološko – močvarno područje šaš, trstika na površini koja nije procijenjena, a koje nije moguće gasiti zemaljskim snagama zbog nedostupnosti. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair, a naknadno je uključen i treći zrakoplov Canadair radi zamjene i kvara jednog od zrakoplova. Koordinaciju sa zračnim snagama obavljao je zapovjednik JVP Metković. Veći dio požarišta je pod kontrolom, ali požar još nije ugašen.

 

Zagrebačka županija

Dana 09.09. u 16:02 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći i požaru koji je nastao nakon prometne nesreće na 57. km autoceste A3 u smjeru istoka u blizini odmorišta Ježevo. U sudaru su sudjelovala tri teretna vozila i dva osobna vozila, te je nakon sudara došlo je do požara teretnih vozila. Dvije osobe su smrtno stradale prema trenutnim informacijama. U gašenju požara na autocesti sudjelovala su 22 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Ivanić-grad, te DVD-a Andrilovec, Ivanić-grad i Dugo Selo. 

Požar je ugašen u 18:00 sati, a dežurstvo i sanacija mjesta događaja trajalo do 03:40 sati.



VOS