VOS 29. / 30. kolovoz

Šibensko-kninska županija

Dana 29. kolovoza u 12:51 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Modrino Selo (Kistanje). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 4,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su ukupno četiri protupožarna zrakoplova, od kojih jedan Air tractor koji je preusmjeren sa protupožarnog izviđanja, te tri protupožarna zrakoplova Canadair i ukupno 23 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz JVP Knin i DVD-a: Ervenik, Knin, Sveti Juraj Kistanje i Dubravice.

Požar je proglašen ugašenim u 21:09 sati.

 

Dana 29. kolovoza u 14:49 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Matase (Promina). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 1,25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair te ukupno 12 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Knin i DVD-a: Promina, Drniš i Biskupija.

Požar je proglašen ugašenim u 17:52 sati.

 

Primorsko-goranska županija

Dana 29. kolovoza u 08:03 sati DVD San Marino zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na prometnici D-8. Radilo se o prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila prilikom čega su tri osobe smrtno stradale, a tri ozlijeđene te zbrinute od strane HMP. Na tehničkoj intervenciji sudjelovalo je ukupno 11 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD-a San Marino (Novi Vinodolski) i JVP Senj koji je došao kao ispomoć iz susjedne ličko-senjske županije.

Intervencija vatrogasaca završila je u 12:10 sati.



VOS