VOS 28. / 29. kolovoz

Splitsko – dalmatinska županija

Dana 28. kolovoza u 09:25 sati DVD Bol zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u blizini aerodroma na otoku Braču, radi pada bespilotne letjelice. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na teško pristupačnom terenu na površini od 0,02ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 30 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Supetar, Selca, Bol i Pučišća, te i jedan helikopter Mi 8 MTV radi prijevoza vatrogasnih spremnika vode na požarište.

Požar je lokaliziran u 12:50 sati, a ugašen u 14:02 sati.

Grad Zagreb

Dana 28. kolovoza u 07:31 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru stana na  području Trešnjevke na adresi Grad Zagreb, Selska cesta 62. Požarom je bila zahvaćena fotelja na balkonu stana, te je jedan ukućan zadobio manje ozlijede (porezotine na prsima) pri gašenju požara. Ozlijeđena osoba je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara iz JVP Grada Zagreba upućeno je 26 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila, ali je dio snaga opozvan. Intervencija je završena u 08:03 sati.

Virovitičko-podravska županija

Dana 28. kolovoza u 17:10 sati JVP Slatina zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području naselja Markova. Požarom je bila zahvaćena suha trava i trska na površini od 20ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Slatine. Požar je ugašen u 20:15 sati.



VOS