VOS 13. / 14. kolovoz

Splitsko-dalmatinska županija
Požar raslinja na području Konjsko-Veliki Bročanac, koji je dojavljen 12. kolovoza u 14:53 sati u ŽVOC Split, a koji je lokaliziran istog dana u 17:30 sati i zahvatio površinu od 30 ha trave, niskog raslinja i borove šume, proglašen je ugašenim 13. kolovoza u 09:50 sati.

Dana 13. kolovoza u 15:00 sati JVP Sinj zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Derven- Satrić uz jezero Peruča. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma. U gašenju požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP i DVD Sinj te jedan protupožarni zrakoplov Canadair. Požar je ugašen u 19:30 sati.

Šibensko-kninska
Dana 13. kolovoza u 09:50 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na lokaciji Modrino Selo (Kistanje) brdo Žmištak. Požarom je zahvaćeno oko 6 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Knin te DVD-a Ervenik i Sveti Juraj Kistanje. Požar je ugašen u 12:47 sati.

Zadarska županija
Požar raslinja na području uvale Sakarun na Dugom Otoku, koji je dojavljen 12. kolovoza u 15:10 sati u ŽVOC Zadar, a koji je lokaliziran istog dana u 17:20 sati i zahvatio površinu od 3 ha trave, niskog raslinja i borove šume, proglašen je ugašenim 13. kolovoza u 12:00 sati.

Primorsko-goranska županija
Dana 13. kolovoza u 10:56 sati JVP Grada Mali Lošinj zaprimila je dojavu o požaru plovila (glisera) na lokaciji Mali Lošinj, Priko 63. Prilikom točenja benzinskog goriva na benzinskoj stanici u gliser, došlo je do zapaljenja para goriva i tom prilikom lakše su ozljede (lakše opekline) zadobile dvije osobe. Djelatnik benzinske stanice ugasio je požar S aparatom za početno gašenje požara prahom. Na intervenciju su upućena 3 vatrogasca (2 iz JVP Grada Mali Lošinj i jedan iz DVD-a Mali Lošinj) sa jednim vatrogasnim vozilom. Vatrogasci su pregledali gliser, te utvrdili da nema daljnje opasnosti za izbijanjem požara. Vatrogasna intervencija završila u 10:58 sati povratkom u vatrogasnu postaju.

Grad Zagreb
Dana 13. kolovoza u 16:09 sati, VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru u odlagalištu otpada C.I.O.S. grupe na adresi Lončara Josipa 15 na Jankomiru. Požarom je zahvaćen dio sa drvenim otpadom na površini od oko 2500 m 2 . Požar je stavljen pod kontrolu ali je zbog saniranja i raščišćavanja bilo potrebno angažirati veći broj vatrogasnih snaga. U gašenju i saniranju požara sudjelovao je 61 vatrogasac sa 20 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Zagreba te DVD-a Kustošija, Vrapće, Zapad , Prečko, Jarun, Sveta Klara, Blato, Trešnjevka, Šestine i Botinec. Prilikom dolaska prema mjestu požara sa vatrogasnim zapovjednim vozilom, zapovjednik smjene imao je prometnu nezgodu s materijalnom štetom na vozilu. Do večeri su sve vatrogasne snage povučene sa požarišta osim 3 vatrogasca sa vatrogasnom autocisternom iz JVP Grada Zagreba koji su ostali na osiguranju požarišta tijekom noći.



VOS