VOS 12. / 13. kolovoza

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 12. kolovoza u 14:53 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Konjsko-Veliki Bročanac. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma. Površina zahvaćena požarom iznosila je 30 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 2 protupožarna zrakoplova Canadair te ukupno 30 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Split te DVD-a Zagora, Dugopolje, Solin, Vranjic i Mladost.

Požar je lokaliziran u 17:30 sati. Na požarištu tijekom noći na dežurstvu je ostala DVD Zagora s 5 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila.

Dana 12. kolovoza u 14:33 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Kozjak-Markezina Greda. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje. Površina zahvaćena požarom iznosila je 1,4 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je 1 protupožarni zrakoplov Canadair, koji je išao na požar Veliki Bročanac te je usput djelovao na požarište kako bi ga sanirao, te ukupno 3 vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Klis.

Požar je ugašen u 19:30 sati.

Dana 12. kolovoza u 12:08 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Bitelić kod Peruče. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma. Površina koja je bila zahvaćena požarom iznosila je 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su ukupno 9 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Sinj i DVD Sinj.

Požar je ugašen u 17:30 sati.

 

Zadarska županija

Dana 12. kolovoza u 14:25 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Smoković. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje. Površina zahvaćena požarom iznosila je 7 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 10 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP Zadar.

Požar je ugašen u 16:30 sati.

Dana 12. kolovoza u 15:10 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Dugi Otok-Uvala Sakarun. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma. Površina zahvaćena požarom iznosila je 3 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 2 protupožarna zrakoplova Canadair je ukupno 22 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz DVD-a Sali i SIVP Dugi Otok.

Požar je lokaliziran u 17:20 sati. Na požarištu tijekom noći na dežurstvu je ostao DVD Sali.



VOS