VOS 9. / 10. kolovoza

Šibensko – kninska županija

Dana 09. kolovoza u 14:41 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na lokaciji Vrsno-Vrpolje. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija. Površina zahvaćena požarom iznosi 35 ha Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 4 protupožarna zrakoplova AT, te ukupno 41 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik i DVD-a: Grebaštica, Perković, Bilice i Brodarica-Krapanj.

Požar je lokaliziran u 22:00. Na dežurstvu tijekom noći ostali su JVP Šibenik i DVD Perković.

Dana 09. kolovoza u 14:50 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na lokaciji Žaborić. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija. Površina zahvaćena požarom iznosi 100 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su  3 protupožarna zrakoplova AT te 4 Canadair te ukupno 34 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik i DVD-a: Grebaštica, Perković, Bilice, Zablaće, Šibenik  i Brodarica-Krapanj.

Požar je lokaliziran u 20:54. Na dežurstvu tijekom noći ostali su JVP Šibenik i DVD-i Šibenik, Brodarica-Krapanj i Bilice.

Dana 09. kolovoza u 14:52 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na lokaciji Primošten-Rogoznica-Supjak. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija. Površina zahvaćena požarom iznosi 50 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 2 protupožarna zrakoplova Canadair te ukupno 23 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz DVD-a Primošten, Rogoznica i Marina iz Splitsko-dalmatinske županije.

Požar je lokaliziran u 19:12. Na dežurstvu tijekom noći ostali su DVD Primošten i Rogoznica.

Zadarska županija

Dana 09. kolovoza u 09:29 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Donje Raštane. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija. Površina zahvaćena požarom iznosila je 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Biograd i DVD-a  Polača, Sukošan i Sveti Filip i Jakov.

Požar je ugašen je u 14:00 sati.

Dana 09. kolovoza u 09:30 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Pag, Put Staroga Grada. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija. Površina zahvaćena požarom iznosila je 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 16 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz DVD-a Pag.

Požar je ugašen je u 13:50 sati.

Dubrovačko-neretvanska županija

Dana 09. kolovoza u 16:02 sati  ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Lovornik u Baćini. Požarom je bilo zahvaćen deponij smeća. Površina zahvaćena požarom je iznosila 2500 m?. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Ploče.

Požar je ugašen u 19:15 sati.



VOS