VOS 2. kolovoza

Šibensko – kninska županija

Dana 01. kolovoza u 11:40 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na lokaciji Radonić (Drniš). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, smrika i oko 300 trsova vinove loze na površini od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair te ukupno 38 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Drniš i Šibenik, DVD-a: Ružić, Drniš, Šibenik, Perković i Unešić.

Požar je ugašen u 20:55 sati.

Dana 01. kolovoza u 14:30 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru objekta i eksploziji na adresi Šibenik, Borajska 43. Radilo se o požaru obiteljske kuće gdje je zahvaćeno 20 m2 hodnika, sobe i kupaone, te su ostale prostorije nagorjele. Uslijed požara jedna osoba je zadobila opekline te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja sudjelovalo je 8 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Šibenik.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 21:44 sati.

Dana 01. kolovoza u 14:30 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na prostoru NP Kornati, Uvala Strižnja. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko ralinje i makija na površini od 5000 m2. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Tisno te 7 zaposlenika NP Kornati.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:01 sati.

Osječko – baranjska županija

Dana 01. kolovoza u 13:17 sati ŽC 112 Osijek zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Kešinci (Semeljci). Požarom je bilo zahvaćeno strnište na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD-a Kešinci i Semeljci.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 15:30 sati.

Grad Zagreb

Dana 01. kolovoza u 22:32 sati VOC grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Sesvete, Stjepana Rukljača 36. Požarom je zahvaćeno krovište vikend kuće na površini od 30 m2. Na intervenciji gašenja požara ukupno je sudjelovao 21 vatrogasac sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD-a: Planina Donja, Kučilovina i Kašina.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 01:44 sati.



VOS