24./25. srpnja 2020.

Primorsko-goranska županija

Dana 24. srpnja u poslijepodnevnim satima područje grada Rijeke, Opatije, Crikvenice, otoka Krka i Cresa zahvatilo je kišno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, te je zabilježeno 10 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja, ispumpavanja vode, saniranja dijelova krovišta i čišćenja kolnika.

Na vatrogasnim intervencijama uklanjanja stabla i grana, ispumpavanju vode, te sanaciji krovišta i kolnika sudjelovalo je ukupno 29 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP-e Rijeke, Krka i Crikvenice, te DVD-a Kastav i Cresa.

 

Zagrebačka županija

Zagrebačku županiju je 24. srpnja poslije 21:00 sat zahvatilo jako kišno nevrijeme praćeno vjetrom, te je zabilježeno ukupno 15 tehničkih vatrogasnih intervencija. Najviše intervencija se odnosilo na (11 intervencija) ispumpavanje vode iz objekata, a preostale intervencije su čišćenje odvodnih kanala i uklanjanje stabala i granja. Na intervencijama sudjelovalo je ukupno 47 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP-e Samobor i Velika Gorica, te DVD-a Rakitje, Strmec, Sveta Nedjelja, Dugo Selo i Šenkovec.

 

Grad Zagreb

Grad Zagreb je 24.srpnja poslije 21:00 sat zahvatilo jako kišno nevrijeme praćeno vjetrom, te je zabilježeno preko 100 tehničkih vatrogasnih intervencija. Na vatrogasnim intervencijama ispumpavanja vode iz mnogobrojnih objekata i podvožnjaka, čišćenja odvodnih kanala i kolnika, te uklanjanju stabla sa prometnica sudjelovala je JVP Zagreb i DVD-a sa područja Grada Zagreba.

Na tehničkoj intervenciji ispumpavanja vode iz stana na adresi Zagreb, Ulici Braće Seljan 45, vatrogascu DVD-a Kustošija je pozlilo, te je preminuo.

Dana 25. srpnja u 03:30 sati JVP Zagreb zaprimila je dojavu o požaru stana na adresi Malešnica, Zvonimira Furtingera 3. U požaru kuhinje opečena je jedna osoba, koja je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Zagreb. Intervencija je završila u 04:14 sati.

Varaždinska županija

Dana 24. srpnja u večernjim satima područje grada Varaždina i okolice zahvatilo je kišno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, te je zabilježeno 10 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja, te ispumpavanja vode.

 

Sisačko-moslavačka županija

Dana 24. srpnja oko 20:00 sati na područje Kutine i Lipovljana zahvatilo je kišno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, te je zabilježeno ukupno 6 tehničkih intervencija; ispumpavanja vode iz objekata i uklanjanja stabla sa električnih vodova. Na vatrogasnim intervencijama sudjelovali vatrogasci VP Kutina i DVD Lipovljani.



VOS