17. /18. srpnja

Ličko – senjska županija

Dana 18. srpnja u 04:04 sati ŽC 112 Gospić zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Zrće (Otok Pag). Požarom je zahvaćena šuma na trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje, prema trenutno dostupnim informacijama, 35 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz DVD-a Novalja, Lun i Barbati te DVD-a Kolan i Pag iz zadarske županije. Na intervenciju gašenja požara upućeno je i 7 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Otočac.

 

Splitsko – dalmatinska županija

Požari od 9. i 13. srpnja kod Muća – Ramljane sanirali su se i tijekom 17. srpnja te je na intervenciji sudjelovalo 10 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Muć i županijski sezonski vatrogasci iz Sinja.

Požari su proglašeni ugašenim u 20:00 sati.

 

Šibensko – kninska županija

Dana 17. srpnja u 15:26 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Srima (kod Vodica). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, borova šuma i 50 stabala maslina na površini od 3 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Oružanih snaga RH (Canadair i Air Tractor) te ukupno 43 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz DVIP Šibenik, JVP Šibenik, JVP Vodice i DVD-a: Brodarica-Krapanj, Bilice, Zablaće, Pirovac, Tisno, Šibenik, Zaton i Vodice.

Požar je ugašen u 20:02 sati.



VOS