VOS 6./7. srpanj

Zagrebačka županija
Zagrebačku županiju je 06. srpnja poslije 22:00 sati zahvatilo nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom uslijed čega je zabilježeno 12 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i/ili granja. U uklanjanju i saniranju stabala sudjelovalo je 55 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP-a Samobor, Velika Gorica, Ivanić-Grad te DVD-a Dugo Selo, Savski Nart, Šenkovec,Velika Mlaka, Novo Čiće, Križ, Črnilovec i Rakitje. U jednoj od navedenih intervencija na području Savski Nart kod Dugog Sela, uslijed olujnog vjetra, došlo je do rušenja stabla koje je palo na vozilo u vožnji prilikom čega je došlo do lakšeg ozljeđivanja vozača vozila.

Grad Zagreb
Grad Zagreb je 06.srpnja poslije 22:00 sati zahvatilo nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom uslijed čega je zabilježeno 34 tehničkih intervencija uklanjanja uklanjana srušenih stabala i/ili granja, crjepova te limova i salonit ploča sa krova, tende i sl. Na ovim intervencijama sudjelovalo je 110 vatrogasaca sa 33 vatrogasna vozila iz JVP Zagreb, te DVD-a Hrašće, Moravče, Zapad, Dubrava i Dragonožec.

Krapinsko-zagorska županija
Krapinsko-zagorsku županiju je 06.srpnja poslije 22:00 sati zahvatilo nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom uslijed čega je zabilježeno 10 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i/ili granja. U uklanjanju i saniranju stabala sudjelovalo je 69 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz DVD-a Straža, Kumrovec, Dubrovčan Ravnice, Klenovec, Donja Stubica, Zlatar, Desinić, Mače te JVP Krapine.

Primorsko-goranska županija
Požar koji je dojavljen 05. srpnja u 10:45 sati u JVP Grada Rijeke na otvorenom prostoru uz prugu na području Kostrene predio Ivanji i koji je zahvatio oko 9 ha većinom trave i niskog raslinja, ugašen je 06. srpnja u 07:32.



VOS