VOS 7./8. lipanj

Splitsko – dalmatinska županija
Požar otvorenog prostora na otoku Braču (zapadno od mjesta Milna na području Rt-a Ražanj), za koji je zaprimljena dojava 30. svibnja, proglašen je lokaliziranim 05. lipnja u 15:00 sati. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 25 ha. Preko noći vršilo se osiguranje i sanacija požarišta od strane DVD Milna.


Dana 07.06.2020.godine u 19:31 sati, DVD Slatine zaprimilo je dojavu o požaru objekta na adresi Slatine, ulica Liveli 9 .Požarom je zahvaćena kuhinjska napa i četiri drvena elementa, prilikom čega je vlasnik objekta (dok je pokušavao ugasiti vatru prije dolaska vatrogasaca) zadobio opekline lijeve ruke, te je isti zbrinut od strane HMP-a. U gašenju požara sudjelovalo je DVD Slatine sa ukupno šest vatrogasca i dva vatrogasna vozila. Požar je lokaliziran u 19:47 sati, a ugašen u 20:03 sati.,

Zadarska županija
Dana 07.06.2020.godine u 13:24 sati, DVD Povljana „Sveti Martin“ zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Povljane . U požaru je izgorjelo 6 ha trave i trstike. U gašenju požara sudjelovalo je DVD Povljana „Sveti Martin“ sa ukupno tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je ugašen u 14:40 sati.



VOS