VOS 06. / 07. travnja

Grad Zagreb
Tijekom dana i noći 06./07. travnja, u saniranju posljedica snažnog potresa koji je zadesio Grad Zagreb 22. ožujka, vatrogasci sa područja Grada Zagreba bili su angažirani na 106 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, crijepova, oštećenih zidova, fasada i betonskih dijelova zgrada, te izvida samih oštećenja. U dojavama se još nalazi 36 intervencija koje će treba odraditi.

Dubrovačko – neretvanska županija
Dana 05. travnja u 04:00 sati DVD Smokvica zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na Otoku Korčuli – poviše Smokvice. Požarom je zahvaćena borova šuma na trenutno procijenjenoj površini oko 200 ha. Tijekom dana na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 90 vatrogasaca sa 27 vatrogasnih vozila iz svih DVD-a sa otoka (Vela Luka, Smokvica, Lumbarda, Korčula i Blato) te DVIP Dubrovnik, JVP Dubrovačko Primorje, JVP Dubrovački vatrogasci, te DVD-a Orebić, Putnikovići i Čilipi. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su i dva protupožarna zrakoplova Canadair do 15:00 sati. Požar je zaustavljen i nema više širenja požara, a tijekom noći sanacija rubova požarišta i dežurstvo županijskih vatrogasnih snaga.

Zadarska županija
Dana 06. travnja u 15:15 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Zadra – Babindub u blizini aerodroma Zemunik. Požarom je zahvaćena borova šuma i nisko raslinje na površini od 2 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su jedan protupožarni zrakoplov Canadair (preusmjeren tijekom povratka sa požarišta otoka Korčule), jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor, te JVP Zadar i DVD Sukošan sa šest vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.
Požar je ugašen u 20:20 sati.

Dana 06. travnja u 13:40 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Zemunika Gornjeg. Požarom je zahvaćena makija i nisko raslinje na površini 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovali su JVP Zadar i DVD Galovac sa sedam vatrogasaca i tri vatrogasna vozila i jedan protupožarni zrakoplov Canadair.
Požar je ugašen u 19:00 sati.

Ličko – senjska županija
Dana 06. travnja u 14:19 sati JVP Gospić zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Smiljansko Polje. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 40 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Gospić.
Požar je ugašen u 18:15 sati.

Istarska županija
Dana 06. travnja u 14:19 sati JVP Poreč zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Poreča predio Banki uz prometnicu D48. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, bjelogorična i crnogorična šuma na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je ukupno 58 vatrogasaca sa 19 vatrogasnih vozila iz JVP-e Poreč, Pazin, te DVD-a Vrsar, Vižinada, Višnjan, Tar-Vabriga, Kaštelir Labinci, Lovreč i Tinjan.
Požar je ugašen u 20:37 sati.

Brodsko-posavska županija
Dana 06. travnja u 16:18 sati JVP Slavonski Brod zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Slavonski Brod, Jarača 38. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šikara na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je osam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Slavonski Brod.
Požar je ugašen u 18:56 sati

Osječko-baranjska županija
Dana 06. travnja u 11:36 sati ŽC 112 Osijek zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Levanjska Varoš. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje u šumi na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 17 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Levanjska Varoš.
Požar je ugašen u 15:05 sati.



VOS