VOS 01. / 02. travnja

Grad Zagreb
Tijekom dana i noći 01./02. travnja, u saniranju posljedica snažnog potresa koji je zadesio grad Zagreb 22. ožujka, vatrogasci Grada Zagreba bili su angažirani na 68 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, crijepova, oštećenih zidova i betonskih dijelova zgrada, te izvida samih oštećenja. U dojavama se još nalazi vrlo veliki broj intervencija (trenutno 412) koje treba odraditi. Kao ispomoć vatrogascima Grada Zagreba i danas su sudjelovali vatrogasci sa vatrogasnim vozilima iz JVP-a Velika Gorica, Krapina, Slavonski Brod, Slatina, Split, Varaždin, Osijek, Rijeka i DVD-a Novalja.


Zadarska županija
Dana 01. travnja u 12:45 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Paljuv kod Novigrada. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 21 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 7 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Zadar, DVD Novigrad i DVD Pridraga.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:52 sati.


Dana 01. travnja u 16:23 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Gračacu. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 16 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Gračac.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:35 sati.


Dana 01. travnja u 16:50 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Jovići (Ražanac). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 5 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Zadar i DVD Ražanac.
Požar je ugašen u 18:55 sati.


Dana 01. travnja u 16:50 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Poličnik. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Zadar.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 20:24 sati.

Šibensko – kninska županija
Dana 01. travnja u 20:25 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Gornje Planjane (Unešić). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Drniš.
Požar je ugašen u 22:13 sati.


Zagrebačka županija
Dana 01. travnja u 17:26 sati ŽVOC zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Donje Kupčine (Pisarovina). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šikara na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Donja Kupčina.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:12 sati.


Dana 01. travnja u 14:42 sati ŽVOC zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru objekta dvoprerađivačke industrije „Drvoproizvod“ na adresi Većeslava Holjevca 23, Jastrebarsko. Požarom je bio zahvaćen transportni kanal za prijenos piljevine te spremnik – silos, a ukupna površina zahvaćena požarom iznosi 200 m 2 . Na intervenciji gašenja požara ukupno je sudjelovalo 23 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz DVD-a Jastrebarsko i Cvetković.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 18:17 sati.



VOS