VOS 31. ožujka / 01. travnja

Grad Zagreb
Tijekom dana i noći 31. ožujka /01.travnja, u saniranju posljedica snažnog potresa koji je zadesio grad Zagreb 22. ožujka, vatrogasci Grada Zagreba bili su angažirani na 124 tehničke intervencije uklanjanja dimnjaka, crijepova, oštećenih zidova i betonskih djelova zgrada, izvida samih oštećenja koji su prijetnja za stanovnike posebno središta grada. Jedan dio intervencija nije mogao biti odrađen zbog nesigurnosti samih građevina ili se radilo o radovima za koje je potrebna građevinska mehanizacija. Radi velikih i brojnih oštećenja objekata u dojavama je još velik broj intervencija (trenutno 410), koje će trebati odraditi kako bi se što prije otklonila opasnost i nastala mogućnost za sigurniji pristup zgradama.


Županija šibensko – kninska
Dana 31.03.2020.godine u 15:19 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru odloženog smeća uz kuću , Knin-Matoševa br.26. Požar je zahvatio krovišta tri objekta u nizu. Jedna kuća u potpunosti je izgorjelo dok su na druga dva objekta nagorjela krovišta. Požar je lokaliziran u 18:30 sati a u potpunosti ugašen u 06:44 sati od strane JVP Knin, DVD Knin i DVD Biskupija sa deset vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila.


Zadarska županija
Dana 31.03.2020 .godine, ŽVOC Zadar u 15:15 sati zaprimio je dojavu o požaru trave i niskog raslinja kod mjesta Žerava. U požaru je izgorjelo 12 ha trave i niskog ralinja a požar su ugasili vatrogascvi JVP Zadar i DVD Pljusak sa 4 vatrogasca i 2 vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 18:00 sati.



VOS