VOS 27. / 28. OŽUJKA

Grad Zagreb

Tijekom dana i noći 27./28 ožujka, u saniranju posljedica snažnog potresa koji je zadesio grad Zagreb 22. ožujka, vatrogasci Grada Zagreba bili su angažirani na 247 tehničkih intervencija (stanje u 06:30 sati) uklanjanja dimnjaka, crijepova, oštećenih zidova i betonskih djelova zgrada, izvida samih oštećenja koji su prijetnja za stanovnike posebno središta grada. Radi velikih i brojnih oštećenja objekata u dojavama je još velik broj intervencija (trenutno 477), koje će trebati odraditi kako bi se što prije otklonila opasnost i nastala mogućnost za sigurniji pristup zgradama. Očekuje se da će i tijekom današnjeg dana dolaziti nove dojave za angažiranjem vatrogasaca na novim lokacijama.

Dana 27.03.2020. godine u 22:55 sati JVP Zagreb zaprimio je dojavu o požaru kuće na području Trešnjevke-Slavetička br.12. Dolaskom na mjesto utvrđuju da gore dva objekta od kojih se u jednom nalaze plinske boce dok su iz drugog izvadili mušku osobu koja je zadobila opekline te je medicinski zbrinuta. Požar je lokaliziran u 23:20 a potpuno ugašen u 00:48 sati od strane JVP Zagreb sa 18 vatrogasaca i 4 vatrogasna vozila.

Sisačko-moslavačka županija

Dana 27.03.2020.godine u 13:03 sati ŽC 112 Sisak zaprimio je dojavu o oštečenju plinovoda i ispuštanju plina u mjestu Vidrenjak -Mije Stuparića 53. Vatrogasci DVD Vidrenjak 5/1, dolaskom na mjesto odmah su zatvorili glavni ventil plinovoda na ulazu u mjesto te zatvorili jedan vozni trak kroz mjesto. Vršili su osiguranje objekata do dolaska djelatnika Moslavina Plin Kutina koji su preuzeli daljnju brigu i sanaciju istoga.Vatrogasna intervencija završila je u 13:52 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS