VOS 26. / 27. ožujka

Grad Zagreb


Tijekom dana i noći 26./27 ožujka, u saniranju posljedica snažnog potresa koji je zadesio grad Zagreb 22. ožujka, vatrogasci Grada Zagreba bili su angažirani na 279 tehničkih intervencija (od kojih su 5 u tijeku – stanje u 06:30 sati) uklanjanja dimnjaka, crijepova, oštećenih zidova i betonskih djelova zgrada, izvida samih oštećenja koji su prijetnja za stanovnike posebno središta grada. Radi velikih i brojnih oštećenja objekata u dojavama je još velik broj intervencija (trenutno 487), koje će trebati odraditi kako bi se što prije otklonila opasnost i nastala mogućnost za sigurniji pristup zgradama. Očekuje se da će i tijekom današnjeg dana dolaziti nove dojave za angažiranjem vatrogasaca na novim lokacijama.

Splitsko – dalmatinska županija
Požar otvorenog prostora kod Muća na predjelu Zelovo za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 22. ožujka i kojim je opožareno oko 100 ha trave, niskog raslinja i borove šume, proglašen je ugašenim 26. ožujka u 11:00 sati.

Zadarska županija
Dana 26.ožujka u 18:00 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru raslinja na području Rtina kod Ražanca. Požarom je zahvaćeno oko 6 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala su 3 vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Ražanac. Požar je lokaliziran u 18:50, a ugašen u 19:00 sati.



VOS