VOS 24. / 25. ožujka

Grad Zagreb


Tijekom dana i noći 24. ožujka, u saniranju posljedica snažnog potresa koji je zadesio grad Zagreb 22. ožujka, ukupno je odrađeno 98 tehničkih intervencija vatrogasaca. U dojavama se još nalazi vrlo velik broj intervencija koje treba odraditi jer je u samom središtu grada oštećen veliki broj objekata.


Splitsko – dalmatinska županija
Požar otvorenog prostora na otoku Braču, Postira (Orlovice) za koji je ŽVOC Split zaprimio
dojavu 23. ožujka u 14:15 sati, a koji su gasili vatrogasci sa područja Brača i kojim je bila zahvaćena
trava, nisko raslinje i borova šuma, proglašen je ugašenim 24. ožujka u 09:30 sati.


Požar otvorenog prostora koji se jednim dijelom nalazio u minski sumnjivom području kod mjesta Potravlje, a za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 23. ožujka u 17:35 sati i kojim je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 20 ha, proglašen je ugašenim 24. ožujka u 08:00 sati.


Požar otvorenog prostora kod Muća na predjelu Zelovo za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 22. ožujka, a kojim je zahvaćeno 100 ha trave i niskog raslinja i dalje ima status aktivan jer puše jaka bura te ima izdimljavanja. Na intervenciji gašenja i osiguranja požarišta angažirani su vatrogasci iz DVD-a Muć.


Krapinsko – zagorska županija
Dana 24. ožujka u 19:54 sati Zagorska JVP zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Krapinske Toplice, Jurjevec br. 44. Radilo se o požaru gospodarskog objekta površine 80 m 2 koji je u potpunosti stradao, a prijetila je opasnost da se požar proširi na susjedni gospodarski objekat i garažu. Uslijed požara dvije osobe su zadobile opekline te su zatražile intervenciju HMP još prije dolaska vatrogasaca. Tijekom gašenja požara jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen prilikom pada te je nakom povratka u postrojbu zatražio odlazak liječniku. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 13 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz Zagorske JVP i DVD-a Krapinske Toplice.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 22:00 sata.


Dana 25. ožujka u 03:59 sati Zagorska JVP zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Budinščina, Zajezda 46. Radilo se o požaru starije prizemne kuće sagrađene od drveta i cigle površine 48 m 2 . Uslijed požara nije bilo stradalih osoba. Na intervenciji gašenja požara ukupno je Na intervenciji gašenja požara ukupno je sudjelovalo 14 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz Zagorske JVP i DVD-a Budinščina.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 06:20 sati.



VOS