VOS 18. / 19. ožujka

Šibensko – kninska županija
Dana 18. ožujka u 11:10 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Ljubostinje kod Unešića. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i hrastova šuma na površini od oko 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je ukupno 21 vatrogasac sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, DVIP Šibenik, DVD- a Šibenik, Zablaće i Perković, te VŽZ šibensko-kninske županije. Od zračnih snaga za gašenje požara angažiran je jedan protupožarni zrakoplov Canadair te jedan Air-tractor HRZ-a OSRH.
Požar je ugašen u 16:40 sati.

Dana 18. ožujka u 11:45 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u polju kod Plavnog u blizini Knina. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinjena na površini od oko 20 ha pri čemu je 6 stupova za distribuciju električne energije oštećena ili izgorjela. U gašenju požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Knin.
Požar je ugašen u 14:09 sati.


Dana 18. ožujka u 13:12 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Okit kod Vodica. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i hrastova šuma na površini od 6 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 19 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Vodice, te DVD-a Vodice, Tisno, Zaton, Pirovac i Brodarica Krapanj, a od zračnih snaga jedan Canadair i jedan Air-tractor.
Požar je ugašen u 17:47 sati.


Splitsko-dalmatinska županija
Dana 18. ožujka u 18:02 sati JVP Imotski zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Proložac - Dropuljići Staro selo. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje te šuma na površini od oko 6 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz JVP-a Imotski.
Požar je ugašen u 20:40 sati.
Ličko – senjska

Dana 18. ožujka u 19:15 sati DVD Srb zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod mjesta Srb. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. U gašenju požara sudjelovala su 2 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Srb.

Požar je ugašen u 21:20 sati.


Grad Zagreb
Dana 18. ožujka u 11:15 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Bokanjščica 31 u Dubravi. Požarom je zahvaćena nisko raslinje i šuma na više lokacije na prostoru veličine od 32 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 7 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP-a Zagreb te DVD-a Čučerje.
Požar je ugašen u 12:45 sati.


Sisačko-moslavačka županija
Dana 18. ožujka u 14:06 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru
na području Deanovića kod Petrinje. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od oko 100 ha bez posebne štete. U gašenju požara sudjelovala su 4 vatrogasca sa 2 vatrogasna vozila iz JVP Petrinja.
Požar je ugašen u 16:27 sati.


Karlovačka županija
Dana 18. ožujka u 19:22 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Ogulin, Breznik br. 4. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od oko 25 ha. U gašenju požara sudjelovala su 3 vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP-a Ogulin.
Požar je ugašen u 20:36 sati.

 



VOS