VOS 17./18. ožujka

Splitsko-dalmatinska županija
Požar otvorenog prostora na području otoka Brača (od Bola prema Murvici) za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 15. ožujka u 03:55 sati, a kojim je zahvaćeno 50 ha trave, niskog raslinja i borove šume te kojeg je gasilo 120 vatrogasaca sa 36 vatrogasnih vozila i dva protupožarna zrakoplova Canadair, proglašen je ugašenim 17. ožujka u 08:00 sati.


Šibensko – kninska županija
Dana 17. ožujka u 10:45 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Biovičino Selo (Kistanje). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 100 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 7 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a: Sveti Juraj Kistanje, Ervenik i Skradin.
Požar je ugašen u 19:30 sati.


Dana 15. ožujka u 15:12 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je
dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Kričke (Drniš). Požarom je bila zahvaćena trava i
nisko raslinje jednim dijelom u minski sumnjivom području pa se vršilo nadziranje i osiguranje. Dana 17. ožujka požar je izašao van tog područja, a ukupna opožarena površina iznosi 20 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno (kumulativno) 9 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Drniš.
Požar je ugašen u 17:46 sati.


Grad Zagreb
Dana 17. ožujka u 12:55 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Blato b.b., Novi Zagreb (kod Sveučilišne bolnice). Požarom su bile zahvaćene bale sijena na površini od 200 m 2 te trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara ukupno je bilo angažirano 16 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD-a: Blato, Hrašće i Botinec.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 15:27 sati.


Dana 17. ožujka u 18:27 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Gornji Levaki br.1 (Blaguša-Sesvete). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 26 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Kučilovina, Blaguša i Kašina.Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 20:23 sati.

Dana 18. ožujka u 01:47 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Kruge br. 27, Zagreb (Trnje). Požarom je zahvaćeno krovište kuće površine 150 m 2 , a brzom reakcijom vatrogasaca spriječeno je daljnje širenje požara. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je 21 vatrogasac sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 05:47 sati.


Ličko – senjska županija
Dana 17. ožujka u 12:18 sati JVP Senj zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Krivi Put, predio Šojat Dol. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na teško pristupačnom terenu na površini od 16 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa četri vatrogasna vozila iz JVP Senj i DVD Senj.
Požar je ugašen u 17:47 sati.


Dana 17. ožujka u 16:51 sati DVD Brinje zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Jezerane, kod zaseoka Krakari. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim  vozilom iz DVD-a Brinje.
Požar je ugašen u 19:00 sati.


Sisačko – moslavačka županija
Dana 17. ožujka u 19:09 sati ŽC 112 Sisak zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Nova Subocka, Zagrebačka ulica (Novska). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 5 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Novska i DVD Novska.
Požar je ugašen u 19:49 sati.


Istarska županija
Dana 17. ožujka u 15:40 sati JVP Labin zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Lazarići, predio Šumber. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Labin.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:30 sati.


Karlovačka županija
Dana 17. ožujka u 11:59 sati DVD Skakavac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Ivanković Selo kod Karlovca. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šikara na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 5 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Skakavac.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 14:28 sati.


Požeško – slavonska županija
Dana 17. ožujka u 18:28 sati ŽC 112 Požega zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Oblakovac (Brestovac). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Ivandol.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:30 sati.

 



VOS