VOS 15. / 16. ožujka

Istarska županija
Dana 15. ožujka u 02:42 sati DVD Brinje zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Eržišće - Kršan kod Svete Nedelje. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i mlada hrastova šuma na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je JVP Labin sa sedam vatrogasca i tri vatrogasna vozila.
Požar je ugašen u 09:00 sati.

Ličko-senjska županija
Dana 15. ožujka u 14:38 sati DVD Brinje zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Križopolja. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je DVD Brinje sa pet vatrogasca i dva vatrogasnim vozilom.
Požar je ugašen u 16:35 sati.

Zadarska županija

Dana 15. ožujka u 12:21 sati JVP Zadar zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na hrastova šuma na površini od 16 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je jedan protupožarni zrakoplov Canadair i 10 vatrogasca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Zadar.
Požar je ugašen u 16:45 sati.


Šibensko-kninska županija
Dana 15. ožujka u 14:02 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Tribunj - Tisno. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i 30 maslina na površini od 4,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je jedan protupožarni zrakoplov Canadair i ukupno 18 vatrogasca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik i Vodice, te DVD-a Pirovac, Vodice i Tisno.
Požar je ugašen u 17:42 sati.


Dana 15. ožujka u 15:38 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Oklaj - Marići. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 18 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je jedan protupožarni zrakoplov Canadair i ukupno sedam vatrogasca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Drniš i DVD Promina.
Požar je ugašen u 18:56 sati.

Dana 15. ožujka u 18:41 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru garažnog objekta na adresi Šibenik, Obala palih boraca 44. Požarom je bila potpuno zahvaćena garaža u kojem su bila smještena dva automobila i raznovrsni alat, ali je spriječeno daljnje širenje požara na potkrovlje garaže i susjedne objekte. Na susjednom objektu je radi visoke temperature ispucalo staklo i došlo je do deformacije limenih opšava. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 13 vatrogasca sa šest vatrogasna vozila iz JVP Šibenik, DVIP Šibenik i DVD Zablaće.
Požar je ugašen u 20:26 sati.


Splitsko-dalmatinska županija
Požar na otvorenom prostoru koji je dana 15. ožujka u 03:55 sati zaprimio ŽVOC Split na području otoka Brača od Bola prema Murvici. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 50 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadaira, kao i ukupno 120 vatrogasaca sa 36 vatrogasnih vozila. Lokalne su vatrogasne snage otoka Brača (DVD-a Bol, Supetar, Milna, Pučišća i Selca) sudjelovale sa ukupno 5 vatrogasaca i 18 vatrogasnih vozila, a županijske vatrogasne snage koje su stigle u pomoć sa kopna Vranjic, Dugopolje, Trogir, Marina, Okruk, Seget Vranjica, Solin, Klis, Muć, Žrnovnica, Omiš, Dugi
dana. Tijekom noći dežurstvo i sanacija od strane lokalnih vatrogasnih snaga.


Sisačko-moslavačka županija
Dana 15. ožujka u 11:25 sati JVP Sisak zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Siska, Capraške poljane 10. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Sisak sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.Požar je ugašen u 12:20 sati.

Dana 15. ožujka u 18:48 sati JVP Petrinja zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Bijelnik kod Petrinje. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 50 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Petrinja sa šest vatrogasca i dva vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 21:00 sati.


Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS