VOS 11./12. ožujka

Ličko-senjska županija

Dana 11. ožujka u 12:37 sati DVD Brinje zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Jezerane – zaseok Razvala. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i nešto bukove šume na površini od 28 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Brinje. 

Požar je ugašen u 14:20 sati.

 

Dana 11. ožujka u 15:13 sati DVD Brinje zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Rapain Klanac kod južne strane tunela Brinje. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6,25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Brinje. 

Požar je ugašen u 16:15 sati.

 

Dana 11. ožujka u 19:10 sati JVP Gospić zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Barlete u blizini auto ceste A1 u smjeru Splita kod 186 km. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Gospić. 

Požar je ugašen u 20:30 sati.

 

Dana 12. ožujka   u 13:28 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Bokanjac – prema Briševu. Požarom je zahvaćena hrastova šuma. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje jedan protupožarni zrakoplov CL, jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor i ukupno 15 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz DVIP Zadar, JVP Zadar i DVD Pljusak.



Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS