VOS 22./23. veljače

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 23. veljače u 14:20 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru iznad mjesta Bol na otoku Braču. Požarom je zahvaćena trava, makija i borovina na teško pristupačnom terenu. Na intervenciju su izašli DVD-a Supetar, Bol, Selca, Milna i Pučišća  sa ukupno sedam vozila i 20 vatrogasaca, a na požarište su upućeni jedan zrakoplov Canadair i jedan zrakoplov Air Tactor.

Dubrovačko-neretvanska županija

Dana 22. veljače u 13:35 sati DVD Ston zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na Pelješcu (Kobaš) – Uvala Marčuleti. Požarom je zahvaćena gusta borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova (Canadair i Air Tractor) te ukupno 48 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila i jednim vatrogasnim plovilom. Vatrogasne snage koje su sudjelovale u gašenju požara su iz slijedećih postrojbi: DVIP Dubrovnik, JVP Dubrovačko Primorje, JVP Mljet, DVD Ston, DVD Putnikovići i DVD Ponikve. Tijekom noći i jutra na daljnjoj sanaciji i osiguranju požarišta angažirano je 10 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a: Ston, Putnikovići i Ponikve. Požar je pod nadzorom gasitelja.

Zagrebačka županija

Dana 22. veljače u 09:03 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru stambenog objekta na adresi Gornja Bistra, Strmečka ulica br. 17. Požarom je bio zahvaćen dnevni boravak kuće prilikom čega su dvije osobe ozlijeđene te su zbrinute od strane HMP. Jedna osoba je zadobila opekline, a druga se nagutala dima. Na intervenciji je sudjelovalo 6 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Bistra. Požar je ugašen, a intervencija je završila u 10:20 sati.

Grad Zagreb

Dana 22. veljače u 13:53 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Susedgrad, Rušiščak br. 2. Požarom je bio zahvaćen manji stambeni objekt površine 28 m2 te prizemni objekt koji se nalazi u blizini. Nakon saznanja da se u objektu nalaze eksplozivna sredstva, od strane policije pozvani su pirotehničari koji su isti i pronašli, te su vatrogasci za to vrijeme vršili osiguranje. Na intervenciji gašenja požara i osiguranja ukupno su bila angažirana 32 vatrogasca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb, DVD-a: Šestine, Kustošija i Zapad. Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 17:42 sati.

U JVP Zagreb u 14:39 sati dojavljen je požar stana u Vlaškoj ulici na kućnom broju 106 u neboderu na 9. katu. Požar koji je nastao na balkonu proširio se na kuhinju, stana veličine 50m2 .  U gašenju požara sudjeluje 33 vatrogasca sa devet vatrogasnih vozila, te je požar stavljen pod kontrolu. Dvije su osobe ozlijeđene uslijed udisanja dima, te su zbrinuti od strane HMP. Radi sigurnosti evakuiran je veći broj osoba iz zgrade.

Karlovačka županija

Dana 22. veljače u 15:42 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru stambenog i gospodarskih objekata te trave i niskog raslinja na adresi Gornja Glina br. 107. Stambeni objekt je nenaseljen, a ukupna površina zahvaćena požarom iznosi 184 m2. U požaru je nastala znatna materijala šteta, a izgorio je električni alat, razni priključci i prikolica za radne strojeve, ogrjevna drva te drvna građa. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 8 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Slunj. Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:39 sati.

Sisačko – moslavačka županija

Dana 22. veljače u 16:48 sati ŽC 112 Sisak zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora kod Pješćanice, zaseok Rušnovi. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara bila su angažirana tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Gvozd. Požar je ugašen u 18:20 sati.

Dana 22. veljače u 18:57 sati ŽC 112 Sisak zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u Jošavici kod Petrinje. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Petrinja. Požar je ugašen u 20:31 sati.

Varaždinska županija

Dana 22. veljače u 13:31 sati DVD Lepoglava zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora u Žarovnici kod Lepoglave. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Lepoglava. Požar je ugašen u 14:01 sati.

Prilikom kontroliranog spaljivanja koje se nalazilo u blizini prethodnog požara došlo je do širenja požara te je izmakao kontroli i sve vatrogasne snage su upućene na gašenje istoga (u 14:02 sati). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 70 ha. Na intervenciji gašenja sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD-a Lepoglava i Kamenica. Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 16:03 sati.

Koprivničko-križevačka županija

Dana 22. veljače u 15:30 sati JVP Koprivnica zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora u Botovu kod Đelekovca. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 19 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Koprivnica, DVD-a Đelekovci i DVD-a Torčec. Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:49 sati.

Šibensko-kninska županija

Dana 22. veljače u 12:02 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u Ramljanima kod Biskupije. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara ukupno je sudjelovalo 6 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Knin i DVD Biskupija. Požar je ugašen u 19:17 sati.

Dana 22. veljače u 19:06 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u Končarevićima kod Ervenika. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 18 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Ervenik. Požar je ugašen u 23:00 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS