VOS 20./21. veljače

Varaždinska županija

Dana 20. veljače u 10:01 sati DVD Bisag zaprimilo je dojavu o požaru na gospodarskom objektu na području Breznice. Požarom je bilo zahvaćeno krovište gospodarskog objekta, te 50-ak bala sijena koje su bile unutar objekta. Prilikom gašenja požara, pripadnik DVD Bisag zadobio je lakšu ozljedu šake te je zbrinut u OB Varaždin. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozilom iz DVD Bisag i Visoko. 

Požar je ugašen u 13:50 sati.

 

Šibensko-kninska županija

Dana 20. veljače u 15:21 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području naselja Plavno. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 21 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa dva vatrogasna vozilom iz JVP Knin. Požar je ugašen u 19:45 sati.

 

Splitsko-dalmatinska županija

Požar na otvorenom prostoru koji je zaprimljen dana 19. veljače u 15:30 sati u ŽVOC Split na području mjesta Dračevica na otoku Braču, ugašen je dana 20. veljače u 09:30 sati. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borove šume na površini od 5,5 ha.

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS