VOS 19./20. veljače

Zadarska županija

Dana 19. veljače u 14:45 sati JVP Gračac zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području naselja Pribudić kod Gračaca. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenju požara sudjelovala su dva  vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Gračac. Požar je ugašen u 17:00 sati.

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 19. veljače u 15:30 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području mjesta Dračevica na otoku Braču. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borove šume na površini od 5,5 ha. Na intervenciji gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair, te ukupno 40 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz DVD-a Supetar, Milna, Pučišća, Bol i Selca. Požar je lokaliziran u 17:30 sati, a tijekom noći radilo se na sanaciji i čuvanju požarišta.

Osječko-baranjska županija

Osijek – 19. veljače u 21:56 sati: zaprimljena dojava u JPVP Osijek o požaru u obiteljskoj kući u Županijskoj ulici. Zapalila se perilica suđa i kuhinjski elementi. Intervenirali su vatrogasci JPVP Osijek (9/2). Intervencija je završena u 22:36 sati. Dvije osobe su stradale zbog udisanja dima, jedna osoba je prevezena u KBC Osijek, a drugoj osobi je pomoć pružena na mjestu događaja.


Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS