VOS 17. / 18. veljače

Šibensko-kninska županija

Dana 16. veljače u 18:06 sati Županijski, vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Ervenika – Mokro Polje, Kostići. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na trenutno procijenjenoj površini od 40 ha. Na intervenciji gašenju požara sudjelovala su dva vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Ervenik. 

Požar je ugašen 17. veljače u 08:58 sati.

 

Dana 17. veljače u 13:39 sati, Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Drniš-Velušić-Tarle. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 7 ha. Na intervenciji gašenju požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP Drniš, DVD-a Promina i DVD-a Drniš. 

Požar je ugašen u 16:09 sati.

 

Zadarska županija

Dana 17. veljače u 12:40 sati, JVP Gračac zaprimio je dojavu o požaru otvorenoga prostora na lokaciji Grab. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 22 ha. U gašenju požara sudjelovala su 4 vatrogasca s 2 vatrogasna vozila iz JVP Gračac. 

Požar je ugašen u 15:30 sati.

 

Primorsko-goranska županija

Dana 17. veljače u 08:36 sati, ŽVOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru montažnih objekata-bungalova u Crikvenici, Sibinj Krmpontski 9. U požaru je u potpunosti izgorio jedan bungalov, drugi je djelomičnoj izgorio, a treći bungalov je zahvaćen vatrom samo manjim dijelom. U gašenju požara sudjelovala su 4 vatrogasca s 2 vatrogasna vozila iz DVD-a San Marino. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Požar je ugašen u 11:19 sati.

 

Karlovačka županija

Dana 17. veljače u 02:32 sati, ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o otvorenoga prostora u Tržiću Tounjskom, Ključ. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 50 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 16 vatrogasca s 6 vatrogasnih vozila iz JVP Ogulin, te DVD-i Josipdol, Oštarije i Tounj. 

Požar je ugašen u 10:01 sati.

 

Dana 17. veljače u 15:05 sati, ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru raslinja u Bukovcu Perjasičkom. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 45 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 8 vatrogasca s 2 vatrogasna vozila iz DVD-a Slunj.

Požar je ugašen u 18:32 sati.

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS